12. maj 2021
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterretningstjeneste og tiltalt var i tæt kontakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterretningstjeneste og tiltalt var i tæt kontakt
Opdateret 04. maj 2020 kl. 15:24
Ringsted - 04. maj 2020 kl. 13:48
Af Ulla Jensen

Under svær bevogtning er rammen sat om det andet åbne retsmøde i Retten i Roskilde i sagen om spionage og planlægning af drab på en eksil-iraner midt i Ringsted.

arrow Læs også: Nu taler eksil-iraner i retten: De truede med at likvidere os alle

Sagen skal blandt andet give et bud på, om den iranske efterretningstjeneste handlede på dansk jord ved at få en 40-årig norsk-iransk mand til at planlægge og medvirke til drab på en eksil-iraner, der har boet i Ringsted i en årrække, og som det iranske styre i 2009 har udstedt en arrestordre på.

Men det handlede slet ikke om international storpolitik, har norsk-iraneren, der er tiltalt i sagen, under timelange afhøringer forklaret til politiet efter anholdelsen i oktober 2018. Det handlede i stedet om en gammel utroskabssag, lød det i den nedskrevne forklaring, som anklager Søren Harbo læste op i retten i dag.

Men der var ikke meget utroskab at spore i anklagerens præsentation og dokumentation af politiets efterforskningsmateriale. Her blev der oplæst i hundredvis af sms'er mellem den tiltalte og hvad der angiveligt er den iranske efterretningstjeneste.

Der blev både sendt billeder af eksil-iranerens danske bopæl i Ringsted plus billeder af gader i Ringsted. Samtidig afslørede sms- korrespondancen planlægning af møder, handler, aftaler og udveksling af pengebeløb.

arrow Pilen peger på Irans Revolutionsgarde i dansk spionsag
29. maj 2020 kl. 12:03 Opdateret: kl. 12:03
arrow Med spionmistænkt på køretur gennem Ringsteds opgravede gader
26. maj 2020 kl. 13:14 Opdateret: kl. 13:08
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk