12. november 2019
Sundhedscentret skal ligge på Knud Lavard Centret. Foto: Thomas Olsen
Sundhedscentret skal ligge på Knud Lavard Centret. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter sygehuslukning: Vi er klar - hvis regionen ønsker det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter sygehuslukning: Vi er klar - hvis regionen ønsker det
Ringsted - 26. juni 2019 kl. 16:00
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Muligheden for at få foretaget blodprøver samt røntgen- og scanningsundersøgelser via Ringsted Sygehus forsvinder. Det er konsekvensen af lukningen af Ringsted Sygehus, som blev stemt igennem på regionsrådsmødet mandag.

arrow Læs også: Syge bryster skal undersøges og opereres i Roskilde

På mødet besluttede politikerne at flytte brystkirurgi og brystundersøgelser fra Ringsted Sygehus til Roskilde Sygehus. Flytningen indebærer samtidig, at de øvrige funktioner også bortfalder.

Det betyder altså, at Ringsted-borgere skal enten til Næstved eller Slagelse for at få de samme ydelser - medmindre nogle af dem kan klares fra det kommende sundhedscenter.

Og det er lige præcis det, regionsrådet har lagt op til. Det pointerede regionsrådsformand Heino Knudsen (S) på mødet mandag. Planen er, at Region Sjælland skal tage kontakt til Ringsted Kommune med henblik på at etablere et samarbejde om regionale funktioner.

Den oplysning glæder Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten sig over:

- Vi indgår meget gerne et samarbejde om regionale sundhedsydelser, men det kræver nogle regionale investeringer. Men hvis regionen er med, giver det god mening for os, siger Henrik Hvidesten.

Han tilføjer, at Ringsted Kommune længe har forberedt sig på, at sundhedsydelserne på Ringsted Kommune skulle forsvinde, og at man derfor har været klar til at få nogle af dem implementeret på det kommende sundhedscenter.

Men byggeriet er gået i gang uden at det lykkedes at få en aftale med regionen. Derfor er der ikke gjort plads til det i det nuværende byggeri.

- Vi har ikke etableret en masse lokaler, som så kunne stå tomme. Men vi er klar til en dialog med regionen, så hvis man ønsker en hurtig løsning, finder vi en model for det, siger Henrik Hvidesten.

Han tilføjer, at Region Sjælland allerede har vedtaget, at nogle ydelser skal lægges lokalt ud.

På den baggrund er der måske udsigt til, at ringstedborgere kan få flere hospitalsydelser tæt på, selv om Ringsted Sygehus lukker og slukker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk