23. juni 2021
Fra den 6. april må køreelever atter sætte sig bag rattet hos landets køreskoler, der ruller direkte ind i både stor travlhed og pukkel forårsaget af nedlukningen.
Fra den 6. april må køreelever atter sætte sig bag rattet hos landets køreskoler, der ruller direkte ind i både stor travlhed og pukkel forårsaget af nedlukningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter grønt lys til køreskoler: Det kan blive et stort kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter grønt lys til køreskoler: Det kan blive et stort kaos
Ringsted - 24. marts 2021 kl. 14:15
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Bilerne hos landets køreskoler har holdt stille de seneste tre måneder, men fra den 6. april kan alle køreskoleelever sætte sig bag rattet igen.

Sammen med andre liberale erhverv såsom frisører og tatovører, fortsætter køreskolerne i samme gear som tidligere med afspritning mellem hver elev og mundbind i bilkabinen, mens det endnu er usikkert, hvorvidt forsamlingsloft og afstand fortsat bliver et krav til teorilektionerne.

arrow Læs også: Kørelærerformand: Politikredsen har røvrendt os

Marietta Jensen fra Køreskolen 4100 i Ringsted glæder sig til at køre videre, men kunne godt tænke sig mere vished omkring både retningslinjer og prøver i nærmeste fremtid.

- Jeg kunne godt tænke mig en lille smule mere vished. Jeg ville gerne høre lidt mere fra Rigspolitiet, der lægger prøver ud, så vi undgår en pukkel, vi ikke kan magte, siger kørelæreren, der mener, at et corona-pas med et negativt testresultat vil blive indført inden hver køretime.

- Spørgsmålet er, om det ikke bliver et krav. Selv om vi ikke ligefrem sidder og roder vores elever i håret, er vi ligeså tæt på vores kunder som frisørerne.

En travl tid

Også Leo Andersen fra Leo´s Køreskole glæder sig til at komme i gang igen og indhente noget af den tabte omsætning, men det bliver en travl tid, mener kørelæreren fra Ringsted.

- Der bliver en kæmpestor pukkel. Lige før jul havde vi ti-tolv elever klar til prøve, som vi måtte aflyse. Når vi åbner op igen, står samme antal elever tilbage og skal have noget kørerepetition, samtidig med at nye hold starter op, siger Leo Andersen og tilføjer:

- Lidt ligesom frisørerne får vi travlt, for vi lægger også ud med motorcykel-sæsonen i april.

Overgår til styrelse

En ting er corona, noget helt andet er, at alle prøver overgår fra Rigspolitiet til Færdselsstyrelsen i efteråret. Både Leo Andersen og Marietta Jensen mener, at det vil forårsage længere ventetid til prøverne.

- Jeg har skrevet en mail til mine elever, at de må forvente ekstra ventetid, men det er et nødvendigt onde. Det kan kun blive bedre, siger Leo Andersen, der ofte har sendt sine elever til teoriprøve i Jylland og på Fyn, fordi der ikke har været ledige tider på Sjælland.

- Politiet har ikke bevist, at de er deres opgave værdig. Der er lang ventetid, og systemet er meget ufleksibelt. Der må max være 14 dages ventetid, og det kan de altså ikke overholde.

Intet i vejen med politiet

Kørelærer Marietta Jensen mener dog ikke, at der har været noget i vejen med politiets håndtering. Det er mere et spørgsmål om kapacitet, når køen bliver længere imellem hver prøve.

- Der har været kø til prøverne, lige siden jeg startede køreskolen i 2008. Der mangler generelt flere civilsagkyndige, og jeg tror, at man skal begynde at kigge på lønnen og derefter kravene til, at man skal have været enten politibetjent eller kørelærer for at blive sagkyndig, før man får løst problemet, siger Marietta Jensen, inden Leo Andersen slår fast:

- Det var ét stort kaos før corona, og det er bestemt ikke blevet bedre med årene.

arrow Kørelærere frygter kaos: Så mange venter på en køreprøve
03. april 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:20
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk