16. september 2021
Ringsted Kongrescenter og daglig leder Marius Byriel glæder sig at kickstarte sæsonen med Dizzy Miss Lizzy torsdag den 6. maj. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Ringsted Kongrescenter og daglig leder Marius Byriel glæder sig at kickstarte sæsonen med Dizzy Miss Lizzy torsdag den 6. maj. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter genåbningsaftale: En glædens og sorgens dag for kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter genåbningsaftale: En glædens og sorgens dag for kulturen
Ringsted - 04. maj 2021 kl. 13:21
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Kultursommeren i Ringsted og alle andre steder i landet bliver lige så speciel som sidste år.

I Ringsted Kongrescenter er der både sænket forsamlingsloft og retningslinjer over gæsterne, mens Lystanlægget atter kommer til at stå tomt uden sensommerens Ringsted Festival.

Det står klart, efter regeringen og en lang række af Folketingets partier natten til tirsdag blev enige om næste genåbning af Danmark og dermed også retningslinjerne for kulturarrangementer under tag såvel som åben himmel.

For sportsstævner og spillesteder betyder det genåbning med modifikationer fra den 6. maj. For nærved alle festivaler en aflysning og »vi ses til næste år«.

En glædens dag

Med et forsamlingsloft på maksimalt 500 siddende gæster i store sal glæder Marius Byriel fra Ringsted Kongrescenter sig over, at spillestedet kan genåbne som planlagt og endelig tage hul på kalenderen, der er ved at flyde over af udskudte og nye arrangementer.

- Når man lever og ånder for kultur, og har været lukket ned siden den 11. december, så er det en meget smuk dag, når man kan kickstarte kulturen igen på torsdag, siger Marius Byriel, der åbner sæsonen med det danske rockband Dizzy Miss Lizzy torsdag den 6. maj og ellers kan gennemføre alle planlagte arrangementer i maj og juni.

En anderledes koncert

Det bliver en siddende rockkoncert med 500 gæster fordelt på fem kvadratmeter pr. snude og en tom stol til naboen, hvis vedkommende ikke er i samme sociale boble.

Mundbindet må gerne tages af, men det skal bare være for at drikke fadøl eller kaffe, ikke synge.

Festivalleder Anders Sørensen har aflyst årets Ringsted Festival på grund af forsamlingsloftet på 5000 mennesker. Foto: Jens Wollesen

Selv om der ikke er så meget rock'n'roll over retningslinjerne, forventer Marius Byriel, at det bliver en god koncert efter omstændighederne.

- Vi er i den situation, at det er de selvsamme retningslinjer, vi afviklede 60 koncerter under i efteråret 2020, så vi er ligesom i øvelse, siger Marius Byriel.

Det eneste nye tiltag er, at kongrescenteret nu skal forholde sig til coronapas.

- Vi vil have dobbelt op på personale. Vi skal bruge fire medarbejdere og meget tid på at tjekke coronaps og ID, og så er der sat to personaler på, som sikrer, at gæsterne ikke står stille og opholder sig foyerområdet, siger Marius Byriel.

En sorgens dag

Sammen med en lang række festivaler landet over har Anders Sørensen, leder af Ringsted Festival, valgt at aflyse sensommerens festligheder i Lystanlægget.

Et forsamlingsloft på 5000 og en sektionering på maksimalt 500 mennesker rimer ikke på den festival, langt over 10.000 festivalglade gæster har købt billet til, mener festivallederen.

- Jeg havde da håbet, at man havde ventet og lempet på retningslinjerne for festivalerne i august måned, for man aner jo ikke noget som helst om smittetrykket til den tid. I stedet har man valgt at skære alle festivaler over en kam, og det gør altså, at vi ikke ligefrem kan forestille os en festival i år, siger Anders Sørensen.

Ringsted Festival i 2019. Foto: Thomas Olsen

Han gør opmærksom på, at aflysningen ikke påvirker gæsternes mulighed for at få refusion.

- Det betyder helt konkret, at der kommer en periode i maj eller juni, hvor gæster, der har købt billet kan anmode om at få refunderet eller ombyttet deres billet til næste års festival, siger festivallederen, der nu vil planlægge et alternativ til sensommerens festival.

Et sådan arrangement kan dog konflikte med den kompensationsordning, som Ringsted Festival og alle andre festivaler kan søge for at sikre deres fortsatte eksistens.

På gensyn i 2022

Trods aflysningen skrinlægger Anders Sørensen ikke arbejdet med at udvikle på Ringsted Festival.

Et nyt loungeområde, boblebar med mousserende vin og en perlerække af nye cocktailbarer skulle have skudt op i forbindelse med årets festival, men Anders Sørensen og co. har valgt at se aflysningen fra den lyse side.

Nu har de bare endnu længere tid til at finpudse på næste års festival. Og som festivallederen slutter:

- Jeg håber på den fortsatte opbakning fra gæsterne og håber, at vi ses i 2022.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk