25. november 2020
Den 21. november skal kommunens borgere i stemmeboksen. Ikke alle byrådskandidaterne har oplyst deres adresse eller stillingsbetegnelse i valglisterne. Læs her, hvad nogle af partiformændene mener om det. Foto: Thomas Olsen.
Den 21. november skal kommunens borgere i stemmeboksen. Ikke alle byrådskandidaterne har oplyst deres adresse eller stillingsbetegnelse i valglisterne. Læs her, hvad nogle af partiformændene mener om det. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Disse kandidater stiller op med navne- og adressebeskyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disse kandidater stiller op med navne- og adressebeskyttelse
Ringsted - 17. oktober 2017 kl. 19:06
Af Anna Egeris Karstoft

Ingen oplysninger om bopæl, statsborgerskab eller daglig beskæftigelse. Ud over et navn, er der ikke flere oplysninger at hente på fire af de kandidater, der stiller op til Ringsted Byråd, når man læser kandidatlisterne igennem til det kommende kommunalvalg. Der er tale om Mona Musse (Ø), Karin Boisen, Karin Egeberg (K) og Steffen Carlsson (B).

arrow Læs også: Konservativ kandidat vil gerne oplyse sin adresse

For de fire kandidater, der stiller op for Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre og Enhedslisten, har nemlig valgt at fremgå af listen med navne- og adressebeskyttelse, selvom de som byrådskandidater må antages at være offentlige personer.

Det er de dog principielt i deres god ret til, hvis man spørger Dorthe Jakobsen, der er funktionsleder i Politisk Service i Ringsted Kommune. For kandidaterne kan, som enhver anden borger, ansøge om at få adressebeskyttelse i folkeregisteret.

To af de fire kandidater stiller op for Det Konservative Folkeparti. Partiformand Lars Tegl Rasmussen (K) kan dog ikke se, hvorfor navne- og adressebeskyttelsen er et problem.

- Det er en ren tilfældighed. Jeg kender ikke til årsagen. Der kan jo være mange grunde til det. At man har en forhenværende samlever, som ikke skal kende ens adresse eller andet, udtaler Lars Tegl Rasmussen.

I Det Radikale Venstre er grundholdningen, at man må være offentlig tilgængelig, når man stiller op som byrådskandidat, alligevel opstiller partiet en kandidat, der har valgt at gøre brug af navne- og adressebeskyttelse.

- Partiets holdning er jo, at når man stiller op som byrådskandidat, er man en offentlig person, der er tilgængelig med adresse og stillingsbetegnelse, men når det er sagt, kan der være nogle tilfælde, hvor folk kan komme i klemme ved at have offentlig adresse. Her kan det give god mening at beskytte den enkelte, så langt man kan, lyder det fra partiformand Leo Hjorth (B).

arrow Kandidater til kommunalvalget i Ringsted Kommune
11. oktober 2017 kl. 09:53 Opdateret: kl. 09:53
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk