5. juli 2020
Alle studenterne blev fotograferet med behørig afstand udenfor. Foto: Jonas D. Madsen
gallery icon

Se billedserie

Alle studenterne blev fotograferet med behørig afstand udenfor. Foto: Jonas D. Madsen
Foto: Jonas D. Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dimission var delt i to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dimission var delt i to
Ringsted - 29. juni 2020 kl. 10:10
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På HF & VUC Klar i Ringsted blev der i torsdags holdt to translokationer på grund af restriktionerne for at undgå COVID-19. Mellem de to begivenheder var der indlagt en fotosession udenfor.

arrow Læs også: Video og billeder: Studenter fejret - eksamensbeviset er i hus

Vicerektor Hanne Legaard bød velkommen til studenterne og deres familie.

I år var fællessangen aflyst, så i stedet sang Olivia Winkler og Arnth Ravn spillede klaver til, som han plejer. Der blev indledt med "Livstræet", og herefter var der rektortale.

- Jeg er sikker på, at I er klar, og at I er fagligt rustet til at komme videre herfra. Og på grund af Corona-krisen, så kan jeg faktisk i år med sikkerhed også sige, at I er super fleksible, top omstillingsparate og så er I virtuelt toptunede, sagde rektor Hanne Michelsen og tilføjede:

- I skal turde drømme. Jeg vil i den forbindelse nævne et citat af én af vor tids klogeste hoveder, nemlig Albert Einstein, som sagde: Livet er som at cykle. Du er nødt til at være i bevægelse for at holde balancen. Husk at være i bevægelse - både intellektuelt, men også i forhold til jeres liv. I skal turde drømme, og I skal finde modet til at gå efter jeres drømme.

Underviser i dansk Anne Hansen havde i sin tale omskrevet Livstræet til ære for studenterne:

- I skal lege i livstræets krone, I skal føle at livet er stort, I skal skue de blå horisonter og himmelhvælvingens port, for selvfølgelig skal studenterne dét - nu hvor verden ligger åben foran dem, sagde dansklæreren.

Hun kom også i sin tale ind på, at translokationer altid er en blanding af glæde og vemod - for man kommer sådan til at holde af de unge mennesker.

Sangen "Linedanser" blev også sunget, og det har om noget været en linedans for studenterne i år. Mange spørgsmål har rejst sig i de seneste måneder på grund af coronakrisen. Bliver vi studenter?, kommer vi til eksamen?, får vi en translokation? og må vi køre vogn? Heldigvis blev der mulighed for det hele.

Underviser i historie og religion Bianca Nielsen tog netop udgangspunkt i Linedanser og temaet med at turde drømme, og træde ud der, hvor man ikke kan bunde.

- I kan meget mere, end I tror. Det er aldeles angstprovokerende for en flok unge studenter. Alle mulighederne er der, men hvilken vej skal man gå, sagde hun.

I dag, mandag den 29. juni, møder studenterne ind på skolen for sidste gang - ikke til undervisning, men til morgenmad og vognkørsel.

arrow Billeder: Legater uddelt til studenter
27. juni 2020 kl. 15:15 Opdateret: kl. 15:08
arrow BILLEDER: Hop med på studentervognen
25. juni 2020 kl. 13:45 Opdateret: kl. 14:05
arrow Her er årets legatvindere
25. juni 2020 kl. 11:33 Opdateret: kl. 11:33
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk