14. august 2020
En af finalevinderne blev holdet fra MSG. De havde en bred vifte af ideer til, hvordan det DAGBLADET kan få fat i flere avisbude.
gallery icon

Se billedserie

En af finalevinderne blev holdet fra MSG. De havde en bred vifte af ideer til, hvordan det DAGBLADET kan få fat i flere avisbude.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digitale ideer overrasker dommere: De er skolet godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Digitale ideer overrasker dommere: De er skolet godt
Ringsted - 15. november 2019 kl. 15:15
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det summer ved bordene i Bengerd Hallen i Ringsted fredag. Elever retter på små ting ved deres stande, som er opstillet på to rækker i hver sin side af hallen.

arrow Læs også: De vandt også

Ved et af bordene tester en elev computeren en sidste gang, så den spiller den rette musik, når dommerne om lidt når derover. En anden elev er klar til et demonstrere en film på en telefon.

I en hel uge har folkeskole- og gymnasieelever arbejdet med konkrete udfordringer, som virksomheder har stillet dem over for i forbindelse med Ringsteds Innovationsuge. Nu er de bedste projekter udvalgt til finalen.

Her er blandt andet Danske Banks ønske om at lokke flere unge kunder fysisk til banken og Cowis ønske om at skabe en grøn park fuld af aktiviteter.

Også DAGBLADET/Sjællandske Medier er repræsenteret. Herfra har de unge fået til opgave at få flere til at søge job som avisbud.

Dommerpanelet har delt sig i hold af to og går fra bord til bord. Her får de præsenteret projekterne på nogle få minutter, inden dommerne kan stille spørgsmål til deltagerne. Og de imponeret over det, de ser.

- Jeg er imponeret over den digitale tilgang, de har til deres præsentationer. Nogle har lavet deres egen app, og nogle har været ude og optage videoer. Jeg synes virkelig, de er langt fremme i skoene og udfordrer os andre og vores forretningsmodel. De er skolet godt. Vi går en lys fremtid i møde, siger partner i PwC Danmark Brian Petersen, der som dommer netop har været rundt med en anden dommer, borgmester Henrik Hvidesten, til en række projekter præsenteret af 8. klasser.

Henrik Hvidesten er overrasket over engagementet hos de unge:

- Eleverne kan reflektere videre end det, de havde forberedt, når man spørger ind. De er meget engagerede. Det er ret godt gået af 8. klasseselever, siger han.

Det er tydeligt, at det især er computeren, mobilen og den digitale tænkning, der præger elevernes projekter. Mange forslag går i retning af at producere små videoer til de digitale medier. Men det er ikke længere Facebook, der dominerer. Andre sociale platforme er med i opløbet om de unges opmærksomhed, og derfor er det her, virksomhederne skal nå de unge, mener flere.

Lotte Nygaard, der er elev på MSG's interne talenthold demonstrerer, hvordan holdet har tænkt nøje over, hvilke medier, de unge bruger.

- Unge bruger for eksempel ikke så lang tid på Facebook. De har ikke tid til at læse en lang tekst, men scroller hurtigt videre, siger hun og henviser i stedet til medier som Instagram og Youtube, som er flittigt brugt af både børn og unge.

Derfor skal visningen også være i orden.

- Man skal have styr på sine sociale medier. Man skal også tilpasse sine billeder efter, hvilket medier, man bruger. På Facebook er det for eksempel firkantede billeder. Ellers tager det for lang tid at indlæse billedet, siger Lotte Nygaard.

Det blev MSG's talenthold, der løb med sejren i finalen, da de udviklede en ide til, hvordan DAGBLADET/Sjællandske Medier kan få fat i avisbude.

arrow Talenthold vinder innovationsuge
15. november 2019 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:39
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk