21. september 2019
Michelle Andersen, (tv.) og Mariann Rosenberg føler økonomien spænder ben for uddannelsen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Michelle Andersen, (tv.) og Mariann Rosenberg føler økonomien spænder ben for uddannelsen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det startede med 14 dage - nu har jeg været her i tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det startede med 14 dage - nu har jeg været her i tre år
Opdateret 12. april 2019 kl. 16:12
Ringsted - 12. april 2019 kl. 15:57
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

pølsevogn trillede torsdag ind foran virksomheden Schneider Electric. Det fik blandt andre to medarbejdere i virksomhedens manuel-afdeling til at kigge forbi.

- Vi så, at der var nogen, der stod og spiste, lød det, da Michelle Andersen, 25 år, og Mariann Rosenberg, 49 år, da DAGBLADET Ringsted mødte de to kolleger på parkeringspladsen.

De to har arbejdet som vikarer på industrigiganten Schneider Electrics' afdeling i Ringsted i henholdsvis halvandet og tre år, men uden at have en specifik uddannelse inden for virksomhedens område.

- Det startede med 14 dage, og nu har jeg været her i tre år. Jeg tager en dag ad gangen. Fremtiden på arbejdsmarkedet om ti år, tænker jeg ikke på, sagde Mariann Rosenberg.

Pølsevognen var parkeret af en række faglige organisationer herunder 3F og Dansk Metal i samarbejde med Schneider Electric for at møde især ufaglærte medarbejdere i øjenhøjde og få fortalt, hvor vigtigt, det er at få papir på sine kvalifikationer i fremtidens moderne samfund. Ikke mindst set i lyset af, at Danmark forventes at mangle 70.000 faglærte i 2025.

- Der har faktisk været mange allerede, og de har været meget interesserede. To medarbejdere fra lageret sagde: »Er uddannelse også for os?«, og det var det jo, fortalte Michael Dyrehave, uddannelseschef for ZBC.

Han havde medbragt en oversigt over de mange uddannelsesmuligheder, der er på ZBC. Til efteråret åbner en helt speciel mulighed for at opbygge kompetencer gennem et forløb, der går fra basiskurser til en fuld uddannelse.

- Det her er vigtigt, fordi de ufaglærte ofte står på en brændende platform, når der er fyringsrunder. Det er de ufaglærte, der er de første som bliver opsagt, og så er der også problemet med nedslidning. Som uddannet står man meget bedre efter en opsigelse, fordi man er mere fleksible. Dertil kommer, at industrivirksomhederne jo råber på kvalificeret arbejdskraft, sagde uddannelseskonsulent Elise Andsager, der var en af dem, som medarbejderne kunne møde foran industrivirksomheden.

Kampagnen »Fremtiden er faglært - er du?« besøger virksomheder over hele landet. Kampagnen foregår også på de sociale medier, hvor man i en test kan tjekke sin fremtid i industrien og blive inspireret til at blive faglært som voksen.

Kampagnen er målrettet voksne over 25 år og er en del af »Hands-on indsatsen«, der er et samarbejde imellem DI, 3F, Dansk Metal, HK og Teknisk Landsforbund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk