17. januar 2018
To døde høns ventede Bente Nørgaard, da hun fredag aften kom hjem fra teatret. En hundeejer havde taget ansvar for hønsenes tilstand, men havde det ikke været tilfældet, havde hun kunnet søge erstatning hos garantifonden for ukendte og uforsikrede hunde. Privatfoto
To døde høns ventede Bente Nørgaard, da hun fredag aften kom hjem fra teatret. En hundeejer havde taget ansvar for hønsenes tilstand, men havde det ikke været tilfældet, havde hun kunnet søge erstatning hos garantifonden for ukendte og uforsikrede hunde. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det kan du gøre, hvis dit kæledyr bliver bidt af en ukendt hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan du gøre, hvis dit kæledyr bliver bidt af en ukendt hund
Ringsted - 11. oktober 2017 kl. 15:05
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag aften kom Bente Nørgaard fra Ringsted hjem til synet af sine to høns, der var blevet bidt ihjel af en hund i deres indhegnede løbegård.

arrow Læs også: Hund gik amok: Kom hjem til blodige og skamferede høns

Hundeejeren havde heldigvis taget ansvar for ulykken igennem en note på kvindens hoveddør. Men det er ikke altid, at det er muligt at finde frem til hverken hund eller ejer, efter at en hund har forvoldt skade på enten mennesker, husdyr, ting eller køretøjer.

Skulle man for eksempel være så uheldig, at ens kat bliver bidt af en hund, og man ikke når at få identificeret hunden, før den slipper væk, er der stadig hjælp at hente. Der findes nemlig en garatifond, der netop yder erstatning i tilfælde, hvor hunden er ukendt eller uforsikret.

Garantifonden for uforsikrede og ukendte hunde (FAH), som fonden hedder, er finansieret af de forsikringsselskaber, der sælger ansvarsforsikringer til hundeejere. Selskaberne har nemlig forpligtiget sig til også at betale erstatning, når ukendte og uforsikrede hunde forvolder skade.

Ejer du som privatperson en hund, skal du sørge for, at den er ansvarsforsikret. Ifølge Bekendtgørelse om ansvarsforsikring af hunde har alle hundeejere nemlig pligt til at tegne en hundeansvarsforsikring.

Det kan dog forekomme, at en hund, der har lemlæstet et husdyr eller bidt et barn i benet ikke er ansvarsforsikret. For ud over de hundeejere, som ikke følger loven, er hunde, der holdes af statsmyndigheder, statsinstitutioner eller kommuner heller ikke forpligtet til at ansvarsforsikre deres hunde.

I de sager, hvor garantifonden ender med at yde erstatning for skade forvoldt af en hund, der faktisk burde have været ansvarsforsikret, henvender garantifonden sig til hundeejeren, som hæfter økonomisk for den udbetalte erstatning.

Det sker, fordi hundeejeren ikke har levet op til sin forpligtelse til at købe en ansvarsforsikring til sin hund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk