18. september 2021
Fodboldspillerne i Sorø Kommune har fået flere kunstgræsbaner. Nu håber spillerne i  Benløse IF, at man er klub nummer to i Ringsted Kommune, som får en kunstgræsbane på anlægget ved Benløse Hallen.  Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Fodboldspillerne i Sorø Kommune har fået flere kunstgræsbaner. Nu håber spillerne i Benløse IF, at man er klub nummer to i Ringsted Kommune, som får en kunstgræsbane på anlægget ved Benløse Hallen. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er kun afsat penge til en halv kunstgræsbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kun afsat penge til en halv kunstgræsbane
Ringsted - 18. februar 2019 kl. 07:39
Af Jakob Fønss

Byrådet vedtog i budget 2016 at afsætte 3,5 millioner kroner til etablering af en ny kunstgræsbane ved Benløse Hallen.

Budgettallet var baseret på overslagspriser fra en jordentreprenør samt en elektriker. Overslagspriserne tog dog blandt andet ikke højde for etablering af byggeplads, bortkørsel af jord og rådgivning.

Derfor har det nu vist sig, at der slet ikke er sat nok penge af til projektet. Derfor er Benløse Idrætsforening blevet orienteret om, at sagen tages tilbage til byrådet for at få afklaret, om der er politisk opbakning til at finde det manglende beløb til projektet.

Benløse Idrætsforenings ønske er en ny kunstgræsbane, med tilhørende opvarmningsområde og en belysning på 150 lux men forberedt til, at lysstyrken kan øges til 250 lux, da det vil blive et krav fra DBU om få år.

I oktober 2018 blev Dines Jørgensen & Co. A/S tilknyttet som ekstern rådgiver til projektet, da etablering af en kunstgræsbane kræver speciel viden, som kommunen ikke råder over. Rådgiveren har nu gennemgået projektet og er fremkommet med to løsninger.

Løsning 1 koster 5,9 millioner kroner og er en kunstgræsbane med traditionel opbygning, mens løsning to er en billigere løsning, fordi den bliver etableret ovenpå den eksisterende bane. Det indebærer, at banen bliver hævet ca. 60 centimeter over det eksisterende terræn. Prisen for denne løsning er fem millioner kroner.

Der er i løsningsforslagene også vurderet på, om der skal etableres et opvarmningsareal foran den nye kunstgræsbane (merudgift på minimum 490.000 kr.), om der skal ske en opgradering af belysningen fra traditionel belysning til energivenlig belysning (merudgift på minimum 200.000 kr.) og om der skal bruges traditionel gummi fra gamle bildæk (standardpris) eller om man skal vælge en gummi, der er produceret specielt til kunstgræsbaner (merudgift på 800.000 kr.) eller kork, som er den mest økologiske løsning (merudgift på 600.000 kr.).

Alle disse tilvalg vil, som nævnt i parenteser, gøre projektet dyrere.

Sagen skal behandles i Plan- og Boligudvalget 25. februar og efterfølgende i byrådet i marts. Politikerne skal tage stilling til, om der skal tilføres nye midler til gennemførelse af en kunstgræsbane i Benløse i 2019 eller om anlægget skal tilføres nye midler i budget 2020.

Sidste mulighed er, at byrådet udskyder planerne om en ny kunstgræsbane i Benløse.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk