23. september 2021
Jane og Lasse Tarp Jensen med børnene Joathan og Marie var blandt de fremmødte på Naturens Dag i Ringsted.
gallery icon

Se billedserie

Jane og Lasse Tarp Jensen med børnene Joathan og Marie var blandt de fremmødte på Naturens Dag i Ringsted.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De ældre blev hjemme fra stort arrangement

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

De ældre blev hjemme fra stort arrangement
Ringsted - 13. september 2021 kl. 05:10
Af Kasper Frank

Den lokale udgave af Naturens Dag var i år flyttet til det grønne område bag Klostermarkskirken i Ringsted.

Gennem flere år har det ellers været Vrangeskov, der har lagt skovbund til arrangementet, hvor foreninger blandt andet får mulighed for at fortælle om deres naturbaserede aktiviteter.

Og de var der da også søndag. Ringsted og omegns Jagtforening, Det Danske Spejderkorps Ringsted Gruppe, Rideklubben Karuplund og mange andre bød velkommen under pavilloner som værn mod regnvejret. Især børnefamilier havde fundet vej til det store areal ved kirken.

Rågebryst i flødesovs

Jagtforeningen bød på smagsprøver af den sjældne spise, rågebryst i flødesovs, ligesom det var muligt at se på udstoppede dyr. Foreningen har været med til arrangementet i mange år, fortæller formand Benny Christensen.

- Det er fint at være lidt tættere på byen, selv om jeg nu bedre kan lide at være i Vrangeskov, siger han.

Jægerne hjælper blandt andet Ringsted Kommune med at regulere rågebestanden i bymidten ved at skyde op mod 275 råger om året, og derudover er det mere traditionelle former for jagt, der dyrkes.

- Vi er nok de største brugere af naturen, og vi møder mange med samme interesse rundt omkring, fortæller Benny Christensen.

Fokus på natur og dyr

Familien Tarp Jensen fra Ringsted deltog for første gang i Naturens Dag, og der var især to ting, der lokkede:

- Børnene har haft fokus på natur og dyr hele ugen i deres institutioner, så vi ville gerne se, hvad arrangementet kunne byde på. Særligt hestevognsturen og de udstoppede dyr lød spændende, forklarer Jane og Lasse Tarp Jensen, som havde taget børnene Jonathan og Marie med.

Fokus på natur og dyr

Videre til duften af bål og synet af spejdermærker kunne tropsleder Hans Christian Koch fortælle at Det Danske Spejderkorps Ringsted Gruppen oplever øget interesse.

- Samlet har spejderne i hele Danmark fået otte procent flere medlemmer efter corona, og vi har også selv mærket, at flere forældre ønsker, at deres børn skal have andre interesser end bare at sidde derhjemme foran skærmen, fortæller Hans Christian Koch.

Hos spejderne var det muligt at blive udfordret med en kompasopgave, en huskeleg samt at flække brænde til bålet, hvor der blev lavet popcorn.

Hvor var de ældre?

Ringsted Kommunes grønne guide og tovholder på Naturens Dag, Lars Berndt, vurderer, at lidt flere end 100 personer kiggede forbi arrangementet, som forløb søndag kl. 10-13. Andre år har op mod 300 gæstet Naturens Dag.

Om det var den nye placering, der kostede lidt på deltagerantallet, har Lars Berndt svært ved at vurdere, men der plejer at være flere.

- Jeg er lidt skuffet. Der har været super mange børnefamilier, men ikke så mange andre og især ikke så mange ældre, men det kan være de kommer næste år, siger Lars Berndt.

Ud over de nævnte aktiviteter, kunne de fremmødte også prøve kræfter med bl.a. kæphest, at bygge insekthotel, se fisk, karamelkastemaskine, presse æblemost og balancere på slack-line. Derudover var det muligt at gå ture i ådalen, ligesom man kunne høre om biodiversitet.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk