13. juni 2021
De tre konservative byrødder Finn Andersen (tv.), Andreas Karlsen og Lars Tegl Rasmussen viste allerede på første byrådsmøde efter valget, at de ikke har glemt valgaftenens forbigåelse. Foto: Hans-Henrik Lærke
De tre konservative byrødder Finn Andersen (tv.), Andreas Karlsen og Lars Tegl Rasmussen viste allerede på første byrådsmøde efter valget, at de ikke har glemt valgaftenens forbigåelse. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De Konservative har ikke glemt den kolde skulder fra valgaftenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative har ikke glemt den kolde skulder fra valgaftenen
Opdateret 07. december 2017 kl. 11:17
Ringsted - 06. december 2017 kl. 20:52
Af Hans-Henrik Lærke

- Vi føler os en smule røvrendt, kom det fra Finn Andersen (K), mens den genvalgte borgmester Henrik Hvidesten (V) og de øvrige partiformænd var trukket fra byrådssalen ind i det tilstødende Inka-rum på rådhuset i Ringsted.

arrow Læs også: Borgmesteren fik kæden om halsen - inden stemningen ændrede sig

Årsagen var, at De Konservative kort forinden havde forlangt en afstemning om valg af borgmester.

- Vi kan ikke gå ind til byrådsmødet og sige, at vi kan glemme alt fra valgnatten. Vi blev holdt uden for døren. Vi ved ikke, hvad vej de vil. Derfor kan vi ikke bakke op, uddybede Finn Andersen.

Borgmestervalget burde have været en ren formalitet, der var aftalt inden mødet og nu blot skulle gøres officielt - måske endda festligt. Derfor kom det også bag på salens gæster, da De Konservative stak en kæp i hjulet.

Afstemningens resultat blev, at 18 byrødder fortsat stillede sig bag borgmester Henrik Hvidesten, mens de tre konservative medlemmer i salen stemte neutralt.

Borgmesteren tog herefter ordet.

- Nu skulle vi have uddelt poster i udvalgene, men jeg afbryder mødet. Der er sket noget blandt de partier, som før mødet pegede på mig, sagde borgmesteren, der - hvis alt var gået planmæssigt - blot skulle have holdt fast i det »tak«, han umiddelbart inden afstemningen havde sagt fra talerstolen.

Afbrydelsen af mødet havde Finn Andersen ikke forventet.

- Jeg undrer mig over, at han reagerer på den måde. Jeg forstår ham ikke. Jeg synes, han overreagerer. Han vil vel markere, at han ikke finder sig i det, sagde manden i centrum, som dog ligesom på valgnatten stod på den forkerte side af døren.

arrow Konservative mister adskillige sæder
06. december 2017 kl. 21:46 Opdateret: kl. 11:19
arrow Se billeder af Ringsteds nye byråd
23. november 2017 kl. 15:00 Opdateret: kl. 15:00
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk