25. februar 2020
Mogens Kruhøffer har været med i Lions Club i Ringsted i alle 60 år. Fødselsdagen fejres torsdag klokken 15-17 med en reception i Springbrættet på Garnisonen 46-48 i Ringsted. Foto: Jens Wollesen
Mogens Kruhøffer har været med i Lions Club i Ringsted i alle 60 år. Fødselsdagen fejres torsdag klokken 15-17 med en reception i Springbrættet på Garnisonen 46-48 i Ringsted. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks ældste Lionsmedlem har været med i den lokale klub i alle 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks ældste Lionsmedlem har været med i den lokale klub i alle 60 år
Ringsted - 09. oktober 2019 kl. 19:17
Af Bodil Pinholt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lions Club Ringsted er den 11. ældste klub i Danmark. En af de lokale, som var med til at stifte Lions Club Ringsted for 60 år siden, var Mogens Kruhøffer. Han er med sine 92 år det ældste Lionsmedlem i Danmark.

arrow Læs også: Lions fejrer 60 år og uddeler mange penge

Mogens Kruhøffer var ansat som filialbestyrer i Bondestandens Sparekasse i Ringsted, da Thisted Knudsen kom og spurgte, om ham ville være med til at etablere Lions i Ringsted.

- Jeg var stolt af det. Jeg var lige komme til Ringsted som filialbestyrere i Sparekassen, fortæller Mogens Kruhøffer.

Thisted Knudsen, som et par år senere blev borgmester i Ringsted, var rundt i Ringsted og hverve medlemmer. Der var 22 medlemmer fra begyndelsen. Der skulle være 20 for at stifte foreningen.

Den første bestyrelse bestod af Thisted Knudsen, præsident, handelsskoleforstander Peter Ørum, Mogens Kruhøffer, mejeribestyrer Kai Nielsen, arkitekt Eskild Riemer, og sognepræst Ejnar Fledelius.

Til at begynde med skulle bestyrelsen finde ud af, hvordan man kunne skaffe penge. Mogens Kruhøffer husker, at noget af det første klubben prøvede var rebusløb for biler. Det var en slags orienteringsløb.

- Det var ikke økonomisk den store succes, men der var mange deltager, oplyser Mogens Kruhøffer.

Mogens Kruhøffer mindes, at han og Gunnar Geertsen skulle prøvekøre ruten sammen med nogle andre. Undervejs kom de op at skændes om, hvilken vej, de skulle, og de tog den forkerte. Gunnar Geertsen mente, at de kunne vinde noget af det tabte tilbage ved at bakke. Det gjorde han så en hel kilometer, men de kom alligevel sidste i mål.

En anden god idé var fabrikation og salg af juleneg. Lionsmedlemmer var selv ude at høste havre med le, og damerne var med til at binde neg. Det var imidlertid ikke så godt, for når medlemmer løb og op ned at trapper med juleneg, så lå der strå alle vegne. Derfor blev medlemmer sendt rundt for at feje op.

Ideen med at sælge julenet sluttede dog efter fire til fem år, for der var ikke havre på markerne mere.

Mogens Kruhøffer fortæller, at klubbens største donation var installation af telefonsystem til sygehuset.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk