3. juni 2020
Ringsted Kommune har indrettet sengeafsnit i det beskyttede værksted Regnbuen. Her er det muligt at isolere coronasmittede borgere fra eksempelvis Bengerds Huse.
Ringsted Kommune har indrettet sengeafsnit i det beskyttede værksted Regnbuen. Her er det muligt at isolere coronasmittede borgere fra eksempelvis Bengerds Huse.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronasmitte på bosted - en er afgået ved døden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronasmitte på bosted - en er afgået ved døden
Opdateret 02. april 2020 kl. 16:25
Ringsted - 02. april 2020 kl. 16:03
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Natten til torsdag afgik en corona-smittet borger ved døden på bostedet Bengerds Huse i Ringsted.

arrow Læs også: Styrelse giver påbud til bosted for rod i medicin og journaler

Indtil videre er der yderligere to smittede beboere. De er nu isoleret fra de øvrige beboere, og vil være det, indtil de er raske og ikke længere kan smitte andre.

- Det er dybt ulykkeligt, at en af vores beboere er afgået ved døden som følge af coronavirus. Mine tanker går til de pårørende, der nu står tilbage med tabet og savnet. Der er også mange pårørende til de øvrige beboere på Bengerds Huse, der nu - forståeligt nok - bliver bekymrede. Jeg kan sige, at vi på nuværende tidspunkt har fuldt overblik over situationen, og at vi gør alt, hvad vi kan for at hindre yderligere smitte med coronavirus, siger centerchef for Social- og Sundhedscentret Alice Morsbøl i en pressemeddelelse.

Nedsat funktionsevne

Bengerds Huse på Bengerds Allé er et af Ringsted Kommunes bosteder for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

- Vi har tidligt sørget for, at der ikke er kontakt mellem bo-afsnittene på Bengerds Huse, hverken for personale eller beboere. Vi tror og håber derfor, at vi kan isolere smitten til det ene bo-afsnit, tilføjer centerchefen.

Personalet på Bengerds Huse har tidligt været bevidste om, at mange beboerne tilhører risikogruppen for at udvikle komplikationer ved smitte med coronavirus.

Derfor blev der tidligt iværksat en række initiativer for at undgå, at smitten kunne komme ind på bostedet, men også for at undgå spredning, hvis der skulle opstå smitte.

Der har derfor i nogen tid været helt lukket mellem bo-afsnittene, så hverken beboere eller personale har haft kontakt på tværs af bo-afsnit.

Fortsat tre beboere i afdelingen

I bo-afsnittet, hvor de smittede bor, er der i alt seks beboere. De resterende tre beboere udviser i øjeblikket ikke tegn på smitte.

Personalet på Bengerds Huse gør alt, hvad de kan, for at få testet beboere og personale for coronavirus.

Det er dog ikke muligt at få blive testet, så længe man ikke udviser symptomer. Det er derfor i øjeblikket ikke muligt at få testet alle, oplyser kommunen.

arrow Efter dødsfald på bosted: Der er ro på nu
07. april 2020 kl. 13:42 Opdateret: kl. 12:42
arrow Frustreret søster klager over bosted efter dødsfald
04. april 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 19:50
arrow Centerchef om coronaudbrud: Dybt ulykkeligt
03. april 2020 kl. 20:02 Opdateret: kl. 20:02
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk