26. maj 2020
Fredag var det ikke traktor-brummen, der fyldte laden på Østagergaard. men Carmen, Samson & Delila og Cosi fan Tutte. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Fredag var det ikke traktor-brummen, der fyldte laden på Østagergaard. men Carmen, Samson & Delila og Cosi fan Tutte. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Carmen delte dumle ud i maskinladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carmen delte dumle ud i maskinladen
Ringsted - 16. september 2019 kl. 12:49
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag kunne alle høre Carmen og Cosi fan Tutte strømme ud af Østagergårds maskinlade.

Blandt store, grønne landbrugsmaskiner var lokale såvel som gårdens beboere nemlig samlet om nogle af de lige så vægtige arier, der gjaldede dramatisk udover den 185 hektar store gård, hvor 75 unge med mentale udfordringer enten bor eller har deres daglige gang.

Håbet var, at få opera væk fra de bonede gulve, ud i maskinladen og heeelt ned på landjorden.

Faktisk havde den velkendte opera-figur Carmen udskiftet de røde roser med noget så hverdagsagtigt som Dumle-karameller.

- Vi har haft mange arrangementer på Østagergård, men det var vores første opera-koncert, siger stedets forstander, Carsten Hansen, og tilføjer med henblik på de store landbrugsmaskiner:

- De store maskiner fyldte rummet godt ud, så akustikken var faktisk temmelig god, siger forstanderen, der sammen med daglig leder Jacob Antvorskov og arkitekt Anna Sofie Hvid havde taget initiativ til fredagens operakoncert.

Stof til eftertanke

Særligt Anna Sofie Hvid, der for et halvt år siden åbnede tegnestue på Østagergård, glædede sig over koncerten, der opstod som følge af hendes mange år i udlandet.

- Det er jo noget med at vise, at gården er en social institution og samarbejder med andre virksomheder. Det kan skabe en dynamik, at lokalbefolkningen gæster sådan nogle arrangementer, for det øger forståelsen for stedet og dets beboere, siger Anna Sofie Hvid, der ikke som sådan har noget at gøre med Østagergårds daglige drift, men alligevel har et tæt samarbejde med ledelsen såvel som beboerne om, hvordan man kan blive bedre til at udvikle landdistrikterne.

Med opera-koncerten ville Østagergård også give beboerne stof til eftertanke.

- Nogle af de unge havde nogle negative forventninger til opera, fordi det ikke er noget, man møder hver dag, men da de først havde oplevet det, fik de mere at tænke over, siger Jacob Antvorskov og tilføjer:

- Vi kunne da sagtens have inviteret et velkendt kopiband hertil, som de allerede kender, men med initiativer som operakoncerten oplever vores unge beboere at blive taget alvorligt. Og det er det vigtigste.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk