10. maj 2021
Konservative havde tre medlemmer i byrådet efter seneste valg. Nu er der kun Andreas Karlsen tilbage, mens først Lars Tegl Rasmussen (th.) og nu Finn Andersen (tv.) har forladt partiet.
Konservative havde tre medlemmer i byrådet efter seneste valg. Nu er der kun Andreas Karlsen tilbage, mens først Lars Tegl Rasmussen (th.) og nu Finn Andersen (tv.) har forladt partiet.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmedlem forlader Konservative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem forlader Konservative
Ringsted - 06. november 2019 kl. 07:06
Af Jakob Fønns

Onsdag morgen har byrådsmedlem Finn Andersen valgt at melde sig ud af Konservative Folkeparti og blive løsgænger i byrådet i Ringsted.

arrow Læs også: Kristendemokraterne får sit første byrådsmedlem på Sjælland

Udmeldingen kommer dagen efter, at han var med til at vedtage Budget 2020 i byrådssalen sammen med alle øvrige byrådsmedlemmer.

- Jeg har her til morgen meddelt Konservatives Folkepartis bestyrelse, at jeg dags dato melder mig ud af partiet. Jeg har nu i 11 år repræsenteret konservative i byrådet i Ringsted, deraf næsten 10 år som gruppeformand, men nu er det definitivt slut, skriver Finn Andersen til DAGBLADET.

Han ser tilbage på nogle spændende år med masser af udfordringer i det konservative parti.

- Det er desværre ikke lykkedes Konservative at komme med i konstitueringsgruppen i byrådet. Til gengæld har vi været en fast del af budgetforhandlingerne og stået bag budgetterne næsten hver gang, siger Finn Andersen.

Flot valg i 2017

Det bedste resultat de forgangne 11 år blev kommunalvalget i 2017, hvor Konservative i Ringsted fik 1.977 stemmer. Det rakte til hele tre mandater i byrådet. Det har Konservative i Ringsted ikke haft siden 1980'erne, hvor Poul Schlüter var statsminister i Danmark.

- Personligt fik jeg også et godt valg med 1.137 personlige stemmer - næstflest i hele Ringsted Kommune, og det er jeg meget stolt og taknemmelig over, påpeger Finn Andersen og tilføjer:

- Desværre lykkedes det heller ikke i 2017 at komme med i konstitueringsgruppen omkring borgmester Henrik Hvidesten, og kun godt otte måneder efter valgperioden begyndte, meldte Lars Tegl sig ud af den Konservative gruppe. Nu er det så blevet min tur.

Splittet parti

Den garvede politikere, der tidligere også har siddet i byrådet for Venstre, mener, det er utroligt ærgerligt, at den flotte valgsejr for partiet er endt med et splittet parti, hvor det ikke er lykkedes at holde sammen på gruppen.

- Nu ønsker jeg Andreas Karlsen held og lykke fremover i det Konservative Folkeparti, og for mit vedkommende vil jeg resten af den nuværende valgperiode lægge op til et bredt samarbejde med alle partier i byrådet, meddeler Finn Andersen.

arrow Karlsen: Det er super ærgerligt
06. november 2019 kl. 11:11 Opdateret: kl. 11:11
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk