24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådets nye mand kender sine opgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådets nye mand kender sine opgaver
Ringsted - 26. december 2015 kl. 13:38
Af Dan Qvitzau

Mange vil formentlig kunne huske Henrik Kjær i rollen som formand for LO Midtsjælland i en årrække - før han i sin tid blev afløst af Anne Knudsen, der i parentes bemærket netop er gået på pension.

Henrik Kjær er aktuel for offentligheden i Ringsted lige nu, fordi han - som tidligere omtalt i DAGBLADET - skal afløse byrådsmedlem Jan Jakobsen (EL) i tre måneder fra og med februar. Jan Jakobsen har søgt orlov for at koncentrere sig om handicappolitik - og prøve at blive formand for Muskelsvindfonden.

Selv om Henrik Kjær har været kandidat til såvel Folketinget som regionsrådet og kommunalbestyrelsen, er det første gang, han får sæde i en folkevalgt forsamling, når han skal være byrådsvikar. Alligevel er han godt klar over, hvad han går ind til:

- Jeg sad i Jan Jakobsens baggrundsgruppe før sidste valg, så jeg kender opgaverne. Jeg kender også rigtigt mange af de andre politikere i byrådet, og jeg er på fornavn med dem, fremhæver Henrik Kjær.

Med sine faglige baggrund i blandt andet LO er det oplagt, at netop arbejdsmarkedspolitik har Henrik Kjærs store interesse:

- Jeg synes, at det er utroligt spændende at beskæftige sig med arbejdsmarkedet. Men ellers tror jeg, at regeringens »omprioriteringsbidrag« vil fremkalde en forsvarskamp for velfærden. Derfor vil der blive brug for en bredere indsats, så længe vi er belemret med den nuværende regering. Men arbejdsmarkedspolitikken står mit hjerte nær, understreger den 55-årige Henrik Kjær, der til daglig er ansat som sekretariatsleder for Enhedslisten på landsplan.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk