25. juni 2021
Kun en østlig udfletning kan bruges, mener et enigt byråd i Ringsted.
Kun en østlig udfletning kan bruges, mener et enigt byråd i Ringsted.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet sender et klart signal til Banedanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Byrådet sender et klart signal til Banedanmark

Det er kun den østlige jernbaneløsning, der kan bruges. Sådan lyder det i høringssvaret til Banedanmark fra et enigt byråd i Ringsted

Ringsted - 08. september 2020 kl. 13:31
Af Jakob Fønss

Byrådssalen i Ringsted var fyldt til sidste plads, da politikerne mandag aften holdt byrådsmøde.

arrow Læs også: Politisk udvalg spidser pennen om togbaner

Årsagen var, at politikerne blandt andet skulle vedtage det høringssvar, som Ringsted Kommune sender til Banedanmark i forbindelse med høringen om fremtidens jernbaneløsning gennem Ringsted.

Det var borgergruppen for en østlig udfletning, der var mødt talstærkt op for at vise, at de støtter op om byrådets høringssvar.

Svaret fra byrådet er klart. Det er kun en østlig udfletning, der bør fokuseres på, mens både den vestlig løsning og forslaget om omfartsbaner bør kasseres.

Samtidig understreges det, at der bør indtænkes støjdæmpende foranstaltninger ved en østlig løsning som for eksempel en nedgravet udfletning.

Det er et samlet byråd, der står bag høringssvaret, og for at det kunne lykkes, er der blevet filet lidt på formuleringerne undervejs i processen.

- Dansk Folkeparti havde gerne set, at der var lidt mere kant i det høringssvar, som vi sender ind. Vi ville gerne have skudt de øvrige placeringer helt i sænk og understreget, at vi ønsker, at en østlig løsning bliver gravet helt ned for at mindske støjen. Det er vi blevet frarådet, fordi det kan blive meget dyrt. Jeg har bare allerede svært ved at tro på Banedanmarks lommeregner, da der allerede er spildt en lille milliard kroner på en ubrugelig ombygning af Ringsted Station, sagde Per Nørhave (DF).

Timemodellen er skurken

Han kom også med en opfordring til de øvrige byrådsmedlemmer om at lægge pres på deres partifæller på Christiansborg.

- Den helt store skurk i det her er timemodellen mellem de store danske byer. Derfor skal I tage fat i jeres moderpartier og få dem til at droppe det ønske, for det bliver alt for dyrt at realisere i forhold til den tidsbesparelse, der kan opnås, tilføjede viceborgmesteren.

Socialdemokratiets gruppeformand Per Flor havde gerne set, at kommunen havde sendt Plan- og Boligudvalgets bud på et høringssvar.

- Det var kort og præcist, men vi lever med det her kompromis. Det vigtigste er, at vi står sammen som byråd i den her sag, påpegede han.

Venstre havde også gerne set en enklere tekst, men gruppeformand Klaus Hansen var enig i vigtigheden af, at det er et samlet byråd, der står bag.

Kampen fortsætter

Enhedslistens Henrik Kjær mindede om, at det er for tidligt at tro på, at kommunen har vundet.

- Ringsted er en flaskehals for den kollektive trafik og det er nødvendigt at finde en løsning. Vi skal fortsætte med at kæmpe for den østlige løsning, så vi forhåbentlig undgår en vestlig udfletning ved Korsevænget. En sådan løsning vil være katastrofal for institutioner og boliger i området og vil samtidig betyde, at mange tog vil køre uden om Ringsted. Derfor er det afgørende for Ringsted, at vi får en østlig løsning, der tager hensyn til den fremtidige Fehmernforbindelse og en eventuel Kattegatforbindelse. Derfor er jeg enig i, at det er vigtigt, at vi alle lægger pres på vores respektive folketingsmedlemmer, sagde han.

arrow Transportminister: »Jeg henviser til side 3 og 4«
28. august 2020 kl. 21:08 Opdateret: kl. 21:01
arrow Borgere reagerer: I hundredvis af høringssvar om omfartsbaner
28. august 2020 kl. 15:37 Opdateret: kl. 15:37
arrow Skuffelse i V: Minister skyder jernbane-spørgsmål til hjørne
27. august 2020 kl. 14:39 Opdateret: kl. 14:39
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk