23. oktober 2021
Leder af plejecenter Solbakken og konstitueret leder på Knud Lavard Centret John Lagoni Andersen skal have iværksat besøgsordningen på plejecentrene, når retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen er modtaget og efterlevet.
Leder af plejecenter Solbakken og konstitueret leder på Knud Lavard Centret John Lagoni Andersen skal have iværksat besøgsordningen på plejecentrene, når retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen er modtaget og efterlevet.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd siger ja til udendørs besøg på plejecentre og botilbud når retningslinjer er klar og opfyldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd siger ja til udendørs besøg på plejecentre og botilbud når retningslinjer er klar og opfyldt
Ringsted - 04. maj 2020 kl. 20:15
Af Jakob Fønss

På et ekstraordinært byrådsmøde i Ringsted mandag aften besluttede man at tillade udendørs besøg til beboerne på kommunens plejecentre og bosteder.

Ordningen vil dog først blive sat i værk, når man har modtaget Sundhedsstyrelsens vejledninger og har sikret, at de kan efterleves af personalet.

Det ventes, at retningslinjerne bliver forskellige for botilbud i forhold til plejecentre.

Inden forslagene blev sat til afstemning og vedtaget på det virtuelle møde, var der en længere debat.

Hvornår kan vi forvente at modtage retningslinjerne, spurgte Sadik Topcu (S).

- En af de første dage i denne uge og så skal vi se, hvad de indeholder, svarede borgmester Henrik Hvidesten (V).

Sadik Topcu og Andreas Karlsen (K) udtrykte begge bekymring for, at det vil tage for lang tid, og at det bliver svært at vente for pårørende og beboere. Der er dog ingen anden forsvarlig vej, mente flertallet.

- Det går først helt galt, hvis vi åbner på tro og formodninger. Derfor må vi vente på retningslinjerne, sagde Per Flor (S).

Britta Nielsen (SF) bakkede op.
- Vi får en større sikkerhed ved at vente.

- Selvfølgelig er der mange, som går og tripper og siger, at nu må vi snart få besøg. Jeg tror, det er rigtigt, at de kan dø af ensomhed, men vi blev overhalet inden om og jeg mener, at vi er nødt til at vente, men bostederne kan begynde at forberede sig, mens vi venter på retningslinjerne, som vi forhåbentlig får inden for kort tid, tilføjede Per Nørhave (DF).

arrow Læs også: Botilbud kan igen modtage besøg
Tænk på borgere og personale

Venstres Klaus Hansen lagde sig i slipstrømmen på de foregående og tilføjede, at man er nødt til at vente på retningslinjer af hensyn til personalet.

- Vi skal hele tiden holde os for øje, at det er de svageste borgere, vi har med at gøre. Jeg er enig med Henrik Kjær i, at vi skal have muligheden for at kunne trække i nødbremsen, sagde Enhedslistens Jan Jakobsen.

- Jeg er ikke klædt på til at vurdere, hvad der er bedst på det ene eller andet bosted, så lad os lægge det over til vores personale, sagde Venstres Timo Jensen.

- Jeg synes de to sager, som vi har på i dag er vidt forskellige. Den største udfordring på bostederne er den pædagogiske og at skabe forståelse i det segment, som vi har fat i her. Man kan vel ikke udelukke, at det vil kræve nogle flere ressourcer, sagde Ringstedlistens Lars Tegl Rasmussen.

Lang debat om ældrebesøg

Mens der var forholdsvis enighed om at åbne for besøg på de kommunale bosteder, var der mere uenighed om at give tilladelse til besøg på de tre kommunale plejecentre.

- Det gik ikke lige så hurtigt i vores udvalg, sagde formand for Ældre- og Genoptræningsudvalget Benny Christensen (S)

Udvalget måtte have flere afstemninger, inden et flertal kom frem til en indstilling, som krævede, at politikerne skulle ind over problemstillingen igen, når retningslinjerne er kendte og det skal vurderes, om de kan implementeres på kommunens plejecentre. Det forslag blev efterfølgende nedstemt i Økonomiudvalget.

Kun Finn Andersen, Mette Ahm-Petersen og Per Flor stemte for forslaget i Økonomiudvalget.

Derefter var der afstemning om et forslag, som svarede til indstillingen fra fra Social- og Arbejdsmarkedsudvalget om, at man skal afvente retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen.

For stemte V, DF, SF og Radikale Venstre.

Efter en længere debat i byrådet valgte et flertal at bakke op om indstillingen fra Økonomiudvalget.

For stemte Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative, SF og Radikale Venstre.

Imod stemte Enhedslisten, og KristenDemokraterne og Ringstedlisten.

arrow Plejecentre er klar til besøg
14. maj 2020 kl. 12:36 Opdateret: kl. 12:39
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk