21. april 2019
John Kløcker (tv) får her selskab af overmester Jens Lau Færge. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

John Kløcker (tv) får her selskab af overmester Jens Lau Færge. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Broder John i en hemmelig verden: Det har beriget mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Broder John i en hemmelig verden: Det har beriget mig
Opdateret 24. september 2018 kl. 09:39
Ringsted - 22. september 2018 kl. 09:50
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Broder John Kløcker fra Ringsted har haft et langt liv i ceremoniernes verden, hvor de indviede kalder hinanden for brødre.

- Jeg vil sige det sådan, at logen har beriget sådan en som mig, der bare var en dreng fra landet. Det er for at sige det pænt og forhåbentlig uden at lyde snobbet.

Sådan lyder det fra den 86-årige John Kløcker. Han kan mandag 24. september fejre 50 års jubilæum i Odd Fellow broderlogen i Ringsted.

Han blev optaget i 1968, mens han var selvstændig bager med en bagerforretning på Næstvedvej 13. En dag fik han en kraftig opfordring om at komme med til logemøde. Eneste krav var, at hans kone først grønt skulle give lys over for logen.

John Kløcker har aldrig fortrudt, at han blev logebroder. Det blev starten på et socialt samvær, hvor resten af verden blev lukket ude.

- Det er lige til fem stjerner med pil op af. Det er et fristed, hvor man er sammen med andre mænd. Vi går ind og ud af logesalen under sang for at højne stemningen, og al politik og sektvæsen er bandlyst.

Når vi ellers er samlet, kan der godt blive fortalt en historie eller to. Pæne historier! Ikke historier under bæltestedet, for vi er pæne mænd, griner John Kløcker.

Loger i almindelighed har længe været omgærdet af hemmelighedskræmmeri. Det gælder også Odd Fellow Ordenen.

- For nogle år siden kunne jeg ikke have fortalt ret meget om logen. Nu kan jeg fortælle næsten alt. Vi mødes hver tirsdag og har enten habit eller - ved særlige lejligheder - kjole og hvidt på, fortæller John Kløcker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk