13. december 2019
Østagergård modtager 27.200 kroner i støtte fra Friluftsrådet, der skal gå til frilufts-grej og naturformidling. Foto: Jens Wollesen
Østagergård modtager 27.200 kroner i støtte fra Friluftsrådet, der skal gå til frilufts-grej og naturformidling. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bosted får støtte til friluftsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bosted får støtte til friluftsliv
Ringsted - 19. juli 2019 kl. 14:50
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Østagergård i Jystrup modtager 27.200 kroner fra Friluftsrådet, der ønsker at få flere socialt udsatte ud i naturen.

- Vi ligger omgivet af natur og skov, og det er jo oplagt, at vi kommer ud og bruger de omgivelser mere aktivt.

Sådan siger Sofie Leyssac, der er viceforstander på Østagergård, der er et bo-, uddannelses- og beskæftigelsestilbud til unge og voksne med handicap eller anden nedsat funktionsevne.

Østagergård lancerede sidste år en friluftslinje, og instutionen vil gerne give alle dens beboere muligheden for at komme mere ud i naturen. For mange kan økonomien dog være en hindring.

- Vi har mange beboere, som enten er på kontanthjælp eller en uddannelsesydelse, så de har simpelthen ikke haft råd til udstyr som sovepose og en god jakke, siger Sofie Leyssac.

Østagergård ansøgte derfor om støtte fra Friluftsrådets pulje 'Bevæg dig i Naturen,' som har til formål at få flere socialt udsatte ud i naturen. Friluftsrådet kvitterede ved at støtte Østagergårds friluftsambitioner med 27.200 kroner.

Støtten skal gå til mere naturformidling såvel som en grejbank, fortæller Sofie Leyssac.

- Vi indkøber et lager af soveposer, liggeunderlag, jakker og andet udstyr, som vores forskellige afdelinger kan benytte sig af, når de vil ud i naturen, siger Sofie Leyssac.

Friluftsambitionerne betyder, at Østagergård nu har tre ugentlige udelivsdage, ligesom man for nylig var på en 2-dages udflugt for hele institutionen.

Østagergård vandt tidligere på året Ringsted Kommunes Handicappris, og pengene herfra gik til at opgradere institutionens bålplads.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk