15. maj 2021
Henrik Hvidesten endte hos lægevægten i Køge, selv om han havde en forventning om  at blive tilset hos lægevagten på Knud Lavard Centret i Ringsted. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Henrik Hvidesten endte hos lægevægten i Køge, selv om han havde en forventning om at blive tilset hos lægevagten på Knud Lavard Centret i Ringsted. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester blev sendt til lægevagt uden for Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester blev sendt til lægevagt uden for Ringsted
Opdateret 12. august 2019 kl. 18:35
Ringsted - 12. august 2019 kl. 18:32
Af Ulla Jensen

Ringsted Kommunes borgmester, Henrik Hvidesten (V), måtte en tur til lægevagten i Køge i weekenden. Det måtte han, selv om det faktisk er muligt at komme til lægevagten i Ringsted.

arrow Læs også: Lokal lægevagt udsultes - borgmester er utilfreds

Det fortæller han til DAGBLADET Ringsted.

- Jeg fik at vide, at der ikke var nogen læger i Ringsted og blev henvist til enten Køge eller Roskilde, siger Henrik Hvidesten.

Han tilføjer, at han ikke gik ind i en diskussion med den visiterende læge, som han talte i telefon med. Han nøjedes med at følge anvisningen og endte med at køre til Køge Sygehus.

- Men jeg havde lige som enhver anden borger en berettiget forventning om, at jeg kunne og skulle tilses i Knud Lavard Centret i Ringsted, og det benyttede jeg lejligheden til at gøre opmærksom på, siger Henrik Hvidesten, der har delt sin oplevelse med lægevagten på Facebook.

»Kan nu skrive mig selv på listen over ringstedborgere, der er sendt udenbys for at komme til lægevagten. Det er altså ikke god regional service, så det må regionsrådet snart se at få gjort noget ved.«, skriver borgmesteren i sit opslag.

Og videre:

»Begrundelsen var såmænd bare, at der ikke var en læge på KLC - og det er jo netop deri hele problemet ligger.«

Opslaget har givet en del kommentarer fra borgere, der kan genkende oplevelsen af at blive sendt til Roskilde, Køge eller Slagelse, selv om der i princippet bør være adgang til lægevagtkonsultationen på Knud Lavard Centret i Ringsted.

»Ja det er trist, at man skal køre langt, og hvad med dem, som ikke har bil. Sjovt nok oplevede jeg næsten det samme for et par uger siden, først foreslår lægevagten Slagelse eller Køge, men da jeg spurte, om ikke jeg kunne blive behandlet på Knud Lavard. Så kunne det godt lade sig gøre. Gad vide om de prøver på et eller andet.«, skriver en person under profilen Mogens Madsen blandt andet i et svar til borgmesteren på Facebook.

Liselotte Nielsen supplerer:

»Det er vi andre også godt trætte af, selvom man siger, at man vil benytte lægevagten her i byen, får man et nej og bliver sendt til Slagelse eller Næstved, de nævner slet ikke, at Ringsted er en mulighed. God bedring«.

Henrik Hvidesten takker for de opmuntrende ord og forsikrer, at hans helbredssituation heldigvis ikke var så alvorlig endda.

»Efter en svømmetur i lørdags trådte jeg på en skarp jernstang, der gemte sig under vandet, hvilket gav et stort sår under foden. Såret ser dog pænt ud og jeg skal heldigvis ikke sys. Men jeg manglede en stivkrampevaccination og deraf turen til lægevagten.«

- Jeg er heldig, at jeg havde den mulighed, at jeg kunne køre til Køge, men det er ikke alle, der har det, pointerer Henrik Hvidesten.

Ringsteds borgmester tilføjer, at han har en god dialog med regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen om lægevagtssituationen i Ringsted.

Læs Region Sjællands reaktion i DAGBLADET tirsdag.

arrow Ældreråd: Én ud af byen, er én for mange
11. marts 2019 kl. 06:10 Opdateret: kl. 00:10
arrow Lægeformand: Vi er nødt til at samle lægerne
09. marts 2019 kl. 11:47 Opdateret: kl. 23:48
arrow Bekymring: Lægevagten virker ikke som den skal
25. januar 2019 kl. 21:37 Opdateret: kl. 21:46
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk