12. december 2019
Claus Wibe er formand for brugerrådet for Kulturcentret Sneslev Skole, og har sammen med rådet udarbejdet et fremtidsforslag for bygningerne.
gallery icon

Se billedserie

Claus Wibe er formand for brugerrådet for Kulturcentret Sneslev Skole, og har sammen med rådet udarbejdet et fremtidsforslag for bygningerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere klar med forslag til kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere klar med forslag til kulturhus

I takt med, at flygtninge flytter væk fra Kulturhuset Sneslev Skole, har brugerrådet fremlagt en fremtidsplan for skolen. Den indeholder både nedrivning og renovering.

Ringsted - 13. august 2019 kl. 14:32
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da flygtningekrisen rullede ind over Danmark i starten af 2017, modtog Ringsted Kommune 36 flygtninge, hvoraf otte af dem - alle kristne unge mænd fra Eritrea - flyttede ind på den gamle skole i Sneslev, der var blev indrettet med værelser til formålet. I dag bor blot en håndfuld af dem der stadig,

Bygningerne bliver derudover brugt af en række lokale foreninger, og brugerrådet ønsker nu, at lokalerne får en overhaling, når flygtningene er flyttet.

Større renoveringer rimer dog ikke på en kommune, der skal spare. Derfor har brugerrådet fremlagt et forslag for kommunen, som skal give en besparelse på den lange bane.

Tidslomme

- Sneslev er jo lidt en gennemkørselsby, hvor det er svært at skabe et samlingspunkt, siger Claus Wibe, der er formand for brugerrådet og bor lige ved siden af Sneslev Skole, der ligger ud til den trafikerede landevej Haslevvej.

Claus Wibe viser DAGBLADET rundt på den gamle skole, der bærer det officielle navn Kulturcentret Sneslev Skole, hvor brugerrådet håber, at en bæredygtig make-over til bygningerne kan styrke lokallivet.

Vi starter i den gamle skolebygning, som brugerrådet foreslår revet ned, da den er i dårlig stand og dyr i varme på grund af ringe isolering.

- Det er en udgift på den korte bane, men på den lange bane tror vi, det er en god forretning, da man sparer en dyr varmeregning væk, siger Claus Wibe.

Gymnastiksalen, der er som taget ud af 60'erne og 70'erne med ribber, ringe og et stort vægmaleri for enden, bliver brugt til alt fra badminton til squaredance, og denne vil brugerrådet gerne beholde.

- Vi foreslår dog, at renovere både toiletter og omklædningsrum og eventuelt installere nye, mere energirigtige varmepumper, siger Claus Wibe.

400.000 kroner til overs

I den nye skolebygning bor stadig et par flygtninge, som laver mad i kælderens køkken.

Når de flytter videre, er idéen dog at nedlægge køkkenet og indrette foreningslokale.

- Det er planen, at de foreninger, som har været i den gamle skolebygning, kan flytte over i den nye, siger Claus Wibe.

Han og brugerrådet venter nu på svar fra kommunen, der skal regne på omkostningerne ved forslaget.

- Det er jo lidt underligt at skulle lave kommunens administrative arbejde for dem, men omvendt er det jo også rart at kunne komme med vores egne input på denne måde, siger Claus Wibe om brugerrådets udarbejdelse af fremtidsforslaget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk