16. oktober 2021
En gruppe borgere i udkanten af Ringsted Kommune er i chok over Banedanmarks planer om at rive vejbro ned. Fra venstre: Ken Ecce, Palle Petersen, Kenneth Pedersen, Svend Erik Larsen og Troels Schmedegaard.
gallery icon

Se billedserie

En gruppe borgere i udkanten af Ringsted Kommune er i chok over Banedanmarks planer om at rive vejbro ned. Fra venstre: Ken Ecce, Palle Petersen, Kenneth Pedersen, Svend Erik Larsen og Troels Schmedegaard.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere i chok: De vil rive vores bro ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere i chok: De vil rive vores bro ned
Ringsted - 16. september 2021 kl. 13:13
Af Kasper Frank

Mens ministeren mæskede sig med kage under indvielsen af det 9700 kvadratmeter store Banedanmark-domicil ved Ringsted Station, har en gruppe borgere i udkanten af kommunen fået krummerne galt i halsen.

arrow Læs også: Skarp kritik af planer om nedrivning af bro

Den kendte travtræner Ken Ecce risikerer at miste sit livsværk, hvis Banedanmark holder fast i planerne om at fjerne en vejbro over jernbanen tæt på kommunegrænsen mellem Ringsted og Sorø.

Han har 35 heste, som hver dag er afhængige af at modtage fornødenheder som halm og foder leveret af store køretøjer, ligesom hestemøget skal retur.

Kan blive tvunget til at sælge gården

Derudover er der ofte dyrlæger på besøg, mens hestene bliver transporteret over broen, når de skal til stævner flere gange ugentligt.

- Måske bliver jeg tvunget til at sælge gården og nedlægge min virksomhed, hvis logistikken bliver for dårlig, siger Ken Ecce.

Som erstatning for broen er der lagt op til, at lodsejerne skal benytte eksisterende veje, som blandt andet vil betyde længere køreafstande. Det er i dag grus- og jordveje.

- Vejene er lavet til hestevogne og er slet ikke bygget til lastbiler. Det vil være til stor gene for os, hvis vi skal have al den ekstra trafik, siger Svend Erik Larsen fra nabogården, hvor han har boet i 46 år.

Vil kæmpe for bro

Da DAGBLADET torsdag mødte fem af de berørte lodsejere, var det en gruppe frustrerede borgere, der er klar til at kæmpe for deres bro.

- Vi er chokerede over, at Banedanmark bare vil rive broen ned. Vi er mange, der bruger den bro hver eneste dag, og der er skolebørn og erhvervsdrivende, som er afhængige af den, lyder det fra blandt andre Svend Erik Larsen.

Ringsted Byråd drøftede sagen på det seneste byrådsmøde, og her var der stor kritik af Banedanmarks planer. Man vil nu kontakte Sorø Kommune i bestræbelserne på at tage kampen op mod Banedanmark.

DAGBLADET arbejder på at få en kommentar fra Banedanmark.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk