26. januar 2020
Børnehuset Solstrålen i Benløse er kun to år gammel, men de nyeste prognoser for børnetallene siger, at det hurtigt kan blive nødvendigt at bygge en ny institution mere. Foto: Thomas Olsen
Børnehuset Solstrålen i Benløse er kun to år gammel, men de nyeste prognoser for børnetallene siger, at det hurtigt kan blive nødvendigt at bygge en ny institution mere. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnene myldrer til - det kniber svært med pladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene myldrer til - det kniber svært med pladsen

Det bliver et større og større puslespil at få antallet af pasningspladser til at gå op med antallet af børn. Byrådet ser på sagen på mandag.

Ringsted - 07. september 2019 kl. 15:41
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis nu forældre i Benløse siger ja til at sende deres børn i skoven, og mindst 65 procent af de 0-2-årige bliver passet derhjemme, og forældre i Kildeskolens distrikt vælger pasningsplads i Gyrstinge i stedet for inde i Ringsted, og nye børn i Jystrup er ældre end seks år, går det op med antallet af pasningspladser til kommunens mindste borgere de kommende år.

Men mere realistisk er det, at politikerne begynder at lede efter penge i kommunekassen til en helt ny daginstitution.

Det fremgår af den nyeste rapport fra Cowi om udviklingen i børnetallet i kommunen.

Der mangler nyt

Mandag aften står rapporten og dens konklusioner på byrådets dagsorden godnok som orienteringssag.

Men hvis Cowi's beregninger viser sig at holde, varer det kun kort tid, før byrødderne er nødt til at træffe beslutninger om, hvordan man vil sikre pasning til alle de små.

Naturligvis kan ingen spå om de nøjagtige antal børn på 0-5 år i kommunen om fire år, men man kan regne på nogle tendenser og sandsynligheder. Det er det, Cowi har gjort. Rapporten tager for eksempel højde for, at der barsles med boligbyggerier flere steder.

For eksempel er det nye, store boligområde ved Langagergård ved Fluebæksvej i Benløse regnet med. Det samme er påtænkte udstykninger i Jystrup.

Nogle af de boliger vil utvivlsomt blive beboet af børnefamilier, som har små, der skal passes.

I netop Benløse og Jystrup, samt Nordrup og Ringsted By er der trængsel allerede.

Den kommunale administration har behandlet tallene, som har vendt i Børne- og Undervisningsudvalget.

Tallene siger, at den 1. august i år, var der 2156 børn fra 0-5 år i Ringsted Kommune. Det er et faktisk tal trukket fra folkeregistret.

Progosen viser, at om bare 3,5 år den 1. januar 2023 bor der 2400 børn fra 0 til fem år i kommunen. Det er en stigning på 206 børn.

Den nyeste daginstitution i kommunen, Solstrålen i Benløse, er normeret til 44 børn. Så lidt firkantet sagt viser prognosen, at der skal bygges fire nye »Solstråler«, for at rumme alle de små om knap fire år.

Det er allerede fastslået, at Kastaniehaven tæt på stationen er i en ussel tilstand, men om den skal rives ned eller totalrenoveres mangler en afklaring. Uanset hvad, skal den nye Kastaniehaven være endnu større.

Derudover er det administrationens vurdering, at endnu en institution er nødvendig i Benløse, for her mangler der pladser allerede til de ældste af børnene.

En mulighed kunne være at udvide Skovbørnehaven Bøgely og sende børn fra Benløse i skoven.

Der vil dog for nogle forældre være langt fra boligen i Benløse til skoven på kanten til Køge Kommune.

Udbygninger af eksisterende børnehuse som eksempel Klostermarken ved Ringsted Outlet er på tale ligesom midlertidige pavilloner er i spil for at løse presset på pasningspladserne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk