15. oktober 2019
Børnene har fået gode ben ikke kun af legepladsens klatreredskaber, men styrket af daglige ture ud i samfundet lige uden for børnehusets dør. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Børnene har fået gode ben ikke kun af legepladsens klatreredskaber, men styrket af daglige ture ud i samfundet lige uden for børnehusets dør. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehus har lagt om - nu leger børnene lige uden for døren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehus har lagt om - nu leger børnene lige uden for døren
Ringsted - 25. juni 2019 kl. 10:34
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan godt være, at landsbyen Ørslev syd for Ringsted er forholdsvis beskeden i størrelse.

Men der er masser af muligheder for oplevelser, lege, læring, bevægelse og meget mere.

Det har mange tilflyttere fundet ud af, men de overser, at de endda kan få deres børn passet helt lokalt i landsbyens eget børnehus.

Derfor har husets voksne nu sadlet helt om.

Indtil for nylig hed institutionen Det Grønne Børnehus for at signalere en miljøvenlig profil.

Nu hedder det Børnehuset Ørslev for at signalere en profil forbundet med byen lige uden for døren.

Vidste du for eksempel, at der er fem fodgængerfelter i Ørslev?

Det ved børnene i landsbyens egen daginstitution. De bruger nemlig både byen, bønderne, kirken, køerne, brugsen, bålstedet, fodgængerfelterne, fortovene og alle landsbyens andre goder hver dag.

- Vi er jo åbne for, at vi udover de lokale børn, også kan optage børn fra Faxe og Køge. Vi ligger én kilometer fra kommunegrænsen til Faxe og to kilometer til Køge, men vi oplevede, at ingen ved, hvor »Det Grønne Børnehus« er.

Vi har mange tilflyttere i Ørslev. Og jeg har mødt tilflyttere, der kender Nordbakkens Børnehus ovre i Nordrup, men ikke havde hørt om os lige her, forklarer leder Helle Engell.

Så meget, det overhovedet er muligt, er børnene hver dag ude i deres nærområde.

Sognet har Anette Hinge som diakonimedarbejder og frivillighedskoordinator. Der er sognepræsten Jacob Broholm Møller. Der er Kai Brorson med fårene på gården, de andre landmænd, Uffe Pedersen med gymnastikken i kulturhuset og mange flere.

- Vi bruger landsbyen hele tiden. Vi har været med i kunstprojektet i sognegården. Vi går til Anettes legestue, og kommer, når hun holder minibio. Vi samarbejder med Jacob om for eksempel høsten. I år skal det handle om æbler. Hver onsdag er vi i Kulturhuset, hvor Uffe er sød at opstille en motorikbane til os, fortæller Helle Engell.

Og så er der også lige køerne på kogræsserlaugets eng, og marken nær kirken, hvor kornet lige nu er så højt, at børnene kan gemme sig i det. Eller DagliBrugsen, hvor der altid er børn med på indkøb.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk