26. marts 2019
Charlotte Wellemberg, der har stiftet Facebookgruppen »Løft Ringsted Kino« har oplevet massiv interesse for at bevare og forbedre den gamle biograf i Tinggade. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Charlotte Wellemberg, der har stiftet Facebookgruppen »Løft Ringsted Kino« har oplevet massiv interesse for at bevare og forbedre den gamle biograf i Tinggade. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biograf ønsker støtte til nyt gulv, lyst lærred og nye sæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biograf ønsker støtte til nyt gulv, lyst lærred og nye sæder
Ringsted - 06. oktober 2018 kl. 13:03
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye og behageligere sæder, et nyt og mere skrånende gulv, et bedre lydanlæg og et spritnyt lærred.

arrow Læs også: Folk er med på en ny biograf

Det er bare nogle af de drømme, som indehaver af Ringsted Kino Steen Kristensen har for den gamle biograf i Tinggade. Hidtil er det blevet ved drømmene. Der er ikke penge nok i driften af den lille biograf til at betale for den nødvendige renovering.

- Det løber lige akkurat rundt, som Steen Kristensen siger.

For nylig kom det så frem, at alle partierne i Ringsted Byråd har nikket ja til at give op til 1,5 millioner kroner over tre år til kommerciel biografdrift efter de eu-retlige regler, der er formuleret i den såkaldte de minimis-forordning.

De støttekroner håber Ringsted Kino og en relativt nystiftet støttegruppe bag biografen, at man kan få del i.

- Vi har tidligere forsøgt at få støtte fra Ringsted Kommune, men har hver gang fået at vide, at det kunne ikke lade sig gøre, når det ikke var en foreningsdrevet biograf, men nu er de (politikerne, red) pludselig kommet på andre tanker, siger en tydeligt opløftet Steen Kristensen, da DAGBLADET taler med ham fredag eftermiddag.

Borgmester Henrik Hvidesten (V) har tidligere udtalt, at alle biografoperatører kan søge om midlerne, også den eksisterende Ringsted Kino.

- Vi vil bestemt prøve at lægge billet ind på de midler. Vi er meget interesserede, siger Steen Kristensen og lister de mange nødvendige tiltag op.

Den gamle biograf trænger gevaldigt til en renovering. Det vigtigste er nye stole. Mange biografgængere har nemlig klaget over, at stolene ikke er så rare at sidde i.

Derudover skal der være mere plads mellem stolerækkerne, og så skal gulvet skråne mere, end det gør i dag. Desuden trænger biografen til et nyt lærred, hvor hullerne til lyden fra de bagvedliggende højtalere er mindre end i det nuværende. Det vil gøre billedet skarpere og lærredet hvidere til glæde for publikum.

Ringsted Kino har eksisteret siden 1934, og er blevet renoveret nogle gange i de forgangne år. Selv har Steen Kristensen stået for et par renoveringer. Blandt andet er der kommet større afstand mellem stolene, et skrånende gulv og surroundlyd. Men i dag er kravet til både stoleafstand og gulvets hældning steget. På samme måde er de gamle stole, som blev købt som »næsten nye« fra en nedlagt biograf i Odense, nu udtjente.

arrow Kom med en biograf - der er 1,5 millioner i støtte
04. oktober 2018 kl. 15:41 Opdateret: kl. 15:41

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk