29. november 2020
Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Ny kunststofbane - med kork - indvies

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Ny kunststofbane - med kork - indvies
Ringsted - 08. august 2020 kl. 16:21
Af Ulla Jensen

Lørdag bagte solen direkte ned på den nye kunstgræsbane på Benløse Idrætsanlæg. Men det forhindrede ikke en gruppe byrådspolitikere fra Rinmgsted Byråd i at trække i shorts og sko med knopper.

De var nemlig inviteret til at indvie banen sammen med et hold af fodboldspillere fra Benløse Idrætsforening. Sidstnævnte var naturligvis politikernes modstandere, så også på banen blev der samarbejdet henover midten.

Trods en steghed sol og strenge corona-restriktioner lykkedes det at samle så mange, at de med et par hjælpere kunne stille et hold.

Her var blandt andre borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten, Johnny Dalgaard fra Venstre, Torben Lollike fra Radikale, Andreas Karsen fra Konservative og Mette Ahm og Lisbeth Andersen fra Socialdemokratiet.

Også byrådsmedlemmerne Tina Mia Eriksen (K) og Line Lynnerup (V) var at finde omkring banerne, lige som Daniel Nørhave (DF) havde påtaget sig rollen som træner for holdet.

Kampen endte 3-5 i idrætsforeningens favør.

Hviler på kork

Forud for kampstarten var banen blevet indviet med et snoreklip af Henrik Hvidesten, der fik god hjælp af lokale yngre fodboldspillere.

Borgmesteren roste ved den lejlighed idrætsforeningen for dens evne og engagement i projektet, hvilket havde medvirket til, at byrådet fandt pengene til banen.

Samtidig bemærkede han, at banen, som er nummer to i kommunen, vil kunne bruges af mange andre end Benløse-borgerne.

Banen er en mere miljørigtig bane end mange andre, da den hviler på kork frem for gummi. Netop miljødelen har gjort, at projektet har trukket lidt i langdrag.

Til gengæld har Benløse-borgerne fået en bane, der skåner naturen for noget af mikroplast, der de senere år har gjort kunststofbaner udskældte. Banen skal være nummer blot to af sin slags i landet.

Youtuber viser tricks

Alt i alt er det en bane, som kommer til at påvirke klubmiljøet og lokalsamfundet, vurderer næstformand i Benløse Idrætsforening Jakob Lund Thomsen:

- Det giver mulighed for, at vi kan opretholde aktiviteter hele året. Det er vigtigt, så vi kan fastholde vores medlemmer. Det er også vigtigt for, at vi kan dygtiggøre vores fodboldspillere på alle hold.

- Vi har arbejdet for det her siden 2014, så at stå her i dag og kigge på banen, det er rigtigt stort for os. Det betyder noget for Benløse Idrætsforening, at vi kan holde gang i de gode aktiviteter, vi har.

Fejringen fortsætter søndag den 9. august.

Her kan børn komme og prøve at spille fodbold på kunststofbanen. Youtuberen Brian »Brizze« Mengel vil komme vise fodboldtricks på banen.

Der vil være børnetrænere til stede, og der vil være hoppeborg, speedcage og fodbolddart på idrætsanlægget.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk