22. marts 2019
En kraftig vind kan hurtigt blive en farlig affære, hvis man ikke er omhyggelig med at holde bålet i skak lige som i Klostermarkskirken. Foto: Anne Wandahl
gallery icon

Se billedserie

En kraftig vind kan hurtigt blive en farlig affære, hvis man ikke er omhyggelig med at holde bålet i skak lige som i Klostermarkskirken. Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Pas på bålet og tal pænt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Pas på bålet og tal pænt
Ringsted - 23. juni 2018 kl. 21:46
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sankthans i Klostermarkskirken i Ringsted begynder altid ret tidligt, så både store og små kan nå at være med.

Derfor er bålet på en mark bag kirken nærmest ved at brænde ned her midt på aftenen, hvor man andre steder uden afbrændingsforbud kun lige har sat fut i tørre bål eller skal til det.

Den kraftige vind er en drillepind, man skal tage højde for.

Bålet ved kirken blev godt bevogtet af nogle af kirkens frivillige, der sprøjtede vand på jorden rundt om bålet hele tiden. Alligevel sprang nogle mindre flammer løbsk, men blev banket ud.

Flammerne fik en gang vand og nogle tæsk. Faktisk stik modsat ånden i årets båltale fra Rene Malchow, bogtrykker, formand for Ringsted og Omegns Industri og Håndværkerforening.

Han tale om at tale pænt, om hvordan menneskets fascination af ild og bål har præget sproget.

- Hvis man er doven, skal man holdes til ilden. Hvis man er frisk, har man ild i røven. Hvis ens kæreste ikke møder op til en aftale, er man brændt af. Det er brandærgerligt. Så skal man være fyr og flamme og udvise ildhu for at få gang i forholdet igen, lød det fra båltaleren.

Han kom ad den vej ind på nutidens trend med, at der er for meget bål og brand i måden, vi taler til hinanden på, blandt andet, når man sidder hjemme bag sin skærm og skriver negativt eller ligefrem mobbende og ondskabsfuldt på det sociale medier.

- Det kan og skal vi gøre noget ved. Lad os begynde i aften med at sige noget pænt til hinanden, være imødekommende og høflige. Hvis vi gør det med ildhu, tror jeg på, at det nok skal lykkes, lyder opfordringen fra Rene Malchow.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk