16. juni 2021
Fredag holdt Boligselskabet Sjælland rejsegilde for boligkomplekset Margrethegården, der har gennemgået en større foryngelse. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fredag holdt Boligselskabet Sjælland rejsegilde for boligkomplekset Margrethegården, der har gennemgået en større foryngelse. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Kom med til rejsegilde for stort boligkompleks i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Kom med til rejsegilde for stort boligkompleks i centrum
Ringsted - 04. juni 2021 kl. 13:16
Af Nikolaj Kennov RasmussenPølsevognen er parkeret, kransen rejst og arbejdet indstillet for en stund på Margrethegården i Ringsted.

Fredag formiddag holdt Boligselskabet Sjælland rejsegilde for den store renovering af 117 almene lejeboliger fra 1950'erne, hvor gamle såvel som 18 nye tilgængelighedsboliger med elevator-adgang og 13 nye tagboliger gerne skulle stå helt klar inden jul.

Byggeriet til 180 mio. kroner har forløbet efter planen, bl.a. fordi samarbejdet mellem bygherre og entreprenør har været så godt.

- Vores samarbejde med Enemærke & Petersen har været fantastisk, fordi de har så stor ekspertise udi istandsættelse af almene boliger. Selvfølgelig opdager man sætningsrevner i løbet af processen, som selvfølgelig skal udbedres, men vi holder tidsplanen, prisen og dermed også det gode samarbejde, fortæller Søren Andersen, byggeleder i Boligselskabet Sjælland, og tilføjer:

- Det har været tiltrængt at sætte en helhedsplan for byggeriet i gang.

God genhusning

Samtlige beboere har været genhuset under processen, men den 1. februar stod første etape af renoveringen færdig. Denne dag flyttede både genhusede beboere og nye beboere ind i de nyrenoverede boliger i én af de i alt seks blokke i boligafdelingen. En af beboerne er Lise Nielsen.

- Selvom jeg egentlig var godt tilfreds med boligerne før renoveringen, kan man jo tydeligt se, at det var noget gammelt skidt. Det er blevet anderledes og mere moderne med helt nye køkkener og badeværelser, hvilket er noget, jeg sætter stor pris på, siger Lise Nielsen, beboer i Margrethegården, der i øvrigt mener, at genhusningen af beboerne har forløbet lige efter planen.

- Det har været rigtigt fint og helt uden problemer, siger hun.

En fantastisk udsigt

Søren Andersen mener også, at beboerne har været glade for genhusningen i de tilstødende pavilloner.

- Af hvad jeg hører, har rigtigt mange beboere været glade for at blive boende i lokalområdet, imens byggeriet stod på. Jeg har sågar hørt én spørge, om hun ikke kunne blive boende i en pavillon, griner han.

Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted, mener dog, at de nye tagboliger på toppen af boligkomplekset er mere attraktive.

- Jeg havde fornøjelsen af at besøge en af de nye taglejligheder forleden, hvor der er et fantastisk udsyn udover Ringsted og det fantastiske landskab omkring byen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk