21. april 2021
Praktiserende læge Kaspar Duus gav Inga Jensen den første vaccine mod Covid-19 på Knud Lavard Centeret.
gallery icon

Se billedserie

Praktiserende læge Kaspar Duus gav Inga Jensen den første vaccine mod Covid-19 på Knud Lavard Centeret.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Første Ringsted-borgere er vaccineret mod den lumske virus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Første Ringsted-borgere er vaccineret mod den lumske virus
Ringsted - 29. december 2020 kl. 11:08
Af Jakob Fønss

Tirsdag formiddag kort før klokken 10.30 blev Inga Jensen den første Ringsted-borger, som blev vaccineret mod Covid-19.

arrow Læs også: Endnu et smittetilfælde på plejecenter

Det skete på plejecenteret Knud Lavard Centeret, hvor Café Ingeborg i dagens anledning var ryddet for de fleste borde og stole og i stedet indrettet til vaccinationscenter.

De to praktiserende læger fra Lægehuset i Benløse, Jesper Aagaard og Kaspar Buus, stod for de imødesete vaccinationer af omkring 100 borgere fra plejecenteret.

En stor glæde

Selv om det var længe siden, at Inga Jensen sidst er blevet vaccineret, klarede hun det uden problemer, og hun var glad, da hun efterfølgende sad til observation for eventuelle bivirkninger.

- Jeg har glædet mig til at blive vaccineret, så vi kan komme af med den virus. Det føltes fint at blive vaccineret, fortæller hun.

Læge Kaspar Buus kunne tilføje, at selve vaccinationen minder om den traditionelle influenza-vaccination.

- Det er imponerende hvor hurtigt, der er blevet fremstillet en så effektiv vaccine, der stort set ikke giver bivirkninger. Det viser, hvad vi er i stand til, når vi arbejder sammen og får stillet den nødvendige økonomi til rådighed, siger han.

Kollega Jesper Aagaard supplerer:

- Det er en fantastisk vaccine, der en uge efter første vaccination har en dækning på omkring 50 procent, og en uge efter anden vaccination er dækningen steget til 95 procent. Jeg håber, at vi til sommer kan være på vej tilbage mod normale tilstande. Indtil da er det vigtigt, at vi fortsat benytter værnemidler og holder afstand, for det er en lumsk virus, som vi har med at gøre, siger han.

Pas på inddirekte smitte

De praktiserende læger har hyppigt oplevet, at det kun er halvdelen af personerne i en husstand, som bliver smittet med coronavirus og at mange smittede kan have svært ved at udpege, hvor de er blevet smittet.

- Min vurdering er, at den inddirekte smitte nok er undervurderet. I nogle tilfælde er det nok at få taget på en overflade med smitte og så røre sig i ansigtet efterfølgende, påpeger Jesper Aagaard.

Borgerne på Knud Lavard Centret bliver vaccineret på omkring to timer. Herefter fortsætter Region Sjællands udkørende vaccinationsteam til Plejecenter Solbakken, hvor vaccinationerne går i gang klokken 13.

Sidste stop på ruten er Plejecenter Ortved klokken 15.30.

arrow Plejehjemsbeboere smittet efter vaccination
26. januar 2021 kl. 12:14 Opdateret: kl. 12:10
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk