4. december 2020
Borgmester Henrik Hvidesten styrer den store skovl på gravkoen, og her ryger det første træ fra taget på en af de lave bygninger.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Henrik Hvidesten styrer den store skovl på gravkoen, og her ryger det første træ fra taget på en af de lave bygninger.
Foto: Jakob Fønss
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Danmarks største nedbryder skal vælte dampmøllen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Danmarks største nedbryder skal vælte dampmøllen
Ringsted - 04. september 2020 kl. 15:35
Af Ulla Jensen

Fredag begyndte nedrivningen af en af Ringsteds mest omdiskuterede bygninger, kaldet Dampmøllen, på hjørnet af Næstvedvej og Møllegade.

Det blev markeret ved en lille sammenkomst med budskabet om, at nu sker der endelig noget med den forladte ejendom, der i årevis har fungeret som ulovlig og farlig legeplads for grupper af unge mennesker.

I manges øjne har den desuden været lidt af en øjebæ, skønt bygningen er erklæret bevaringsværdig. En del borgere har også kæmpet for at undgå nedrivning af det historiske bygningsværk.

arrow Læs også: 160 tons kæmpekleppert ankommet fra Holland for at fjerne øjebæ

Borgmester Henrik Hvidesten (V) satte sig fredag formiddag ind i førerhuset på en gravko og greb med den store skovl fat om trætaget på en af de lave bygninger. Efter et par træk i maskineriets styrestang bragede det første træ symbolsk mod jorden.

De næste tre-fire måneder vil det selvsagt støve og støje en del i kvarteret.

Formand for boligselskabet Alliken Maja Hansen glæder sig over, at man snart kan opføre 69 almene boliger midt i Ringsted. Foto: Jakob Fønss

Nedrivningsfirmaet P-Olesen skal bruge Danmarks største nedbrydermaskine til opgaven.

Først ryger de lave bygninger, dernæst den store røde bevaringsværdige bygning og til sidst den høje silo. Efter nytår tages første spadestik til 69 nye familievenlige boliger, som boligselskabet Alliken kommer til at drive.

arrow Billeder: Nu er Prebens bardomshjem på vej ned
03. oktober 2020 kl. 17:34 Opdateret: kl. 21:31
arrow Billeder: Kom med inden for i dampmøllen inden den forsvinder
04. september 2020 kl. 11:09 Opdateret: kl. 11:09
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk