4. august 2020
For at kunne overholde corona-restriktionerne var fredagens grundlovsceremoni i Ringsted fordelt på tre arrangementer klokken 9, 13 og 15. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

For at kunne overholde corona-restriktionerne var fredagens grundlovsceremoni i Ringsted fordelt på tre arrangementer klokken 9, 13 og 15. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: 17 nye danskere måtte undvære håndtryk ved grundlovsceremoni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: 17 nye danskere måtte undvære håndtryk ved grundlovsceremoni
Ringsted - 03. juli 2020 kl. 15:23
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ringsted Kommune holdt fredag sine tre første grundlovsceremonier i byrådssalen på rådhuset i Ringsted. Ceremonien er den sidste opgave, som skal klares, inden man kan blive dansk statsborger.

arrow Læs også: Begejstring i salen: Jeg har lyst til at give store krammere lige nu

Fredagens deltagere var primært borgere, som skulle have deltaget i en ceremoni fredag 6. marts, men ceremonien blev aflyst få timer før på grund af udbruddet af coronavirus.

Nu kunne det så endelig lade sig gøre at få gennemført ceremonien, og som en af de første i landet skete det uden et håndtryk fra borgmesteren.

Det skyldes, at Folketinget 23. juni vedtog en lov, der midlertidigt suspenderer kravet om håndtryk for at undgå unødig risiko for at blive smittet med Covid-19. Loven trådte i kraft fredag, og det passede Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten glimrende.

Hver deltager fik sin egen kuglepen til at skrive under med, så der ikke var behov for at spritte af undervejs. Foto: Jens Wollesen

- Kravet om håndtryk er suspenderet, og derfor trykker vi ikke hånd i dag. I stedet for koncentrerer vi os om det vigtige nemlig jeres statsborgerskab. Det er en stor ting, som jeg synes skal fejres med bobler og kransekage, sagde Henrik Hvidesten i sin velkomsttale til de 17 borgere og deres nærmeste pårørende.

Suspenderingen af håndtryk gælder, så længe sundhedsmyndighederne anbefaler, at man ikke skal udsætte sig selv og andre for mulig smitte med Covid-19 ved at give hånd.

Det særlige øjeblik blev foreviget med mobiltelefoner. Foto: Jens Wollesen

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk