28. marts 2020
Ringsted Kvartetten selv stod med behørig afstand og spillede for. Folk på gaden stillede sig også i respektfuld afstand fra hinanden. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Ringsted Kvartetten selv stod med behørig afstand og spillede for. Folk på gaden stillede sig også i respektfuld afstand fra hinanden. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bileder og video: Spillemænd fik mange smil og stille sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bileder og video: Spillemænd fik mange smil og stille sang
Ringsted - 20. marts 2020 kl. 00:41
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Det er i dag et vejr et sooooooolskins vejr«, lød det højt i bygaderne i Ringsted torsdag aften fra Ringsted Kvartettens blæsere.

arrow Læs også: Musikanter blæser op til sammenhold - igen

Det er godt nok mørkt og koldt i vejret, men de fire musikanters initiativ med at sprede musikalsk varme og humør i disse coronatider blev modtaget i præcis den ånd, det var tænkt:

En mulighed for, at folk inde i lejlighederne i »Bananen« i Søgade, i Tinggade og på Lilletorv for en stund kunne slå vinduet op eller stille sig ud på altanen og synge med til musikken fra Leif Holde på cornet, Holger Beck på trombone, Troels Mølgaard på flygelhorn og Niels Holdt på »minitubaen« euphonium.

Men de humørspredende musikanter blev også mødt af en god snes borgere nede på gaden, som sang med i behørig afstand fra hinanden.

Nogle kom forbi vel forberedt med sangteksterne printet ud på forhånd og en pandelampe til at læse dem med.

En del stod med teksterne på mobiltelefon og sang med.

Som i krigens tid

Grete Jacobsen fra en af nabogaderne havde hverken print eller mobil med, men en fuldstændig nagelfast holdning til, at den slags initiativer bakker man op om. Også selv om man er 89 år og ikke kan gå uden rollator.

- Jeg lagde i den grad mærke til det, da jeg læste om det i avisen. Det er sådan en god ide. Jeg kunne slet ikke lade være med at komme. Det er ligesom dengang under krigen, da jeg var barn, og vi gik til alsang. Jeg boede i Viborg dengang, og jeg husker, at der kom hundredevis af mennesker for at synge sammen, fortæller Grete Jacobsen.

Alsangen under anden verdenskrig var en folkelig, fredelig protest mod besættelsesmagten, for det er nu engang vanskeligt for modstanderen at slå hårdt ned på nogle, der synger.

I dag bekæmper verden en virus. Corona er nok ligeglad med fællessang. Men det er Grete Jacobsen ikke.

Hun er fornøjet over, at Ringsted Kvartetten spillede de gode klassikere som »Det er i dag et vejr«, og »Når vinteren rinder i grøft og i grav«.

- Jeg kender alle melodierne, men jeg kan bare ikke huske alle teksterne. Jeg håbede, de blev delt ud på papir. Næste gang husker jeg min højskolesangbog, siger Grete Jacobsen.

For hun er klar til at klæde sig godt på, og drage af sted med dårlige ben og sin rollator, hvis Ringsted Kvartetten gentager den gode ide.

20RIN PC Gademusikkanter.

Det er netop for at komme med lidt musikalsk opmuntring til folk inde bag vinduer og altaner, at Ringsted Kvartetten valgte at optræde som humørspredende gademusikanter for en aften. Foto: Per Christensen


Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk