20. juli 2019
Vigersted Dilettanten optrådte med Ronja Røverdatter i 2013.
gallery icon

Se billedserie

Vigersted Dilettanten optrådte med Ronja Røverdatter i 2013.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Banebørster er på plads i egnsspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banebørster er på plads i egnsspil
Ringsted - 20. januar 2019 kl. 16:58
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var nødvendigt at bruge en del remedier for at sikre sig, at der bliver sagt replikker ud over engen i Vigersted by ved Ringsted til sommer.

Det røber Torben Jensen, som i sidste uge var ude med et nødråb, fordi der manglede skuespillere til det stort anlagte egnsspil »Banebørster og Sognerødder«.

- Det lykkedes. Vi har næsten fyldt rollelisten, men det var ikke »bare lige«. Der var nogle stykker, der skulle indfanges med lasso, konstaterer Torben Jensen, der er den ene halvdel af makkerparret, der har skabt forestillingen.

Den anden halvdel er hans kone Methea. De to har skrevet stykket sammen, og nu skal de i fællesskab stå for instruktionen. De har tidligere arbejdet sammen om lignende egnsspil i Vigersted.

Denne gang handler forestillingen om en unik periode i lokalområdet, da Midtbanen blev bygget i begyndelsen af forrige århundrede. Banen havde en kort levetid. Men historierne om dens tilblivelse og historierne om mødet mellem banearbejdere, ingeniører og lokalbefolkning er bevaret, og nogle af historierne er kommet med i teaterstykket.

- Der er flere historier med i stykket, som borgere har fortalt, når de har været til aftner, der handler om lokalhistorie, fortæller Torben Jensen.

- Mange af dem, kan folk genkalde sig, så når vi læser dem i manuskriptet, griner alle folk meget, for det er selvfølge sjove historier, som folk har fortalt.

Der er nu 35 medvirkende, men jagten på skuespillere er ikke helt slut:

- Vi mangler stadig en ung mand og nogle få »banebørster«. Men vi tror, det nok skal lykkes. Vi er optimistiske.

Har man lyst til at medvirke, kan man kontakte Torben Jensen på telefon 22 44 85 74.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk