25. oktober 2020
Mogens Frandsen er kun lige begyndt sin kamp for Jystrup Sø og hans forventede ret til en tømrerflåde ved bredden. Foto: Per Christensen
Mogens Frandsen er kun lige begyndt sin kamp for Jystrup Sø og hans forventede ret til en tømrerflåde ved bredden. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Balladen om søen, tømrerflåden og flydebroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Balladen om søen, tømrerflåden og flydebroen
Ringsted - 19. september 2020 kl. 05:56
Af Ulla Jensen

En række lodsejere i den idylliske landsby Jystrup er i oprør, efter Ringsted Kommune har taget luppen frem og begyndt at nærstudere de bådebroer, platforme og flydebroer, som borgerne for år tilbage har anlagt ud mod Jystrup Sø, som deres haver støder op til.

arrow Læs også: Bredejer raser: De vil fjerne min flåde

En af dem er Mogens Frandsen, der siden 1988 næsten uafbrudt har haft, hvad han selv kalder en tømrerflåde, liggende ved søen. Men det er ikke en tømrerflåde, mener Ringsted Kommune, der i stedet kalder det en flydebro og en platform, som har terrasselignende karakter, og som endda er skiftet ud undervejs. Og så skal man søge dispensation i henhold til Naturbeskyttelsesloven.

Men det vil Mogens Frandsen ikke være med til. Han mener, der er vundet hævd på brugen, og at kommunen er ude en bureaukratisk sanktvejtsdans, som end ikke gavner naturen.

Men balladen er kun lige begyndt. Der venter en endnu større kamp forude. For hvem ejer i grunden søen? Kommunen eller borgerne?

Læs mere i DAGBLADET Ringsted lørdag.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk