20. april 2019
Her ses udstyret i den avancerede sikkerhedsvogn fra CCTV.DK. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Her ses udstyret i den avancerede sikkerhedsvogn fra CCTV.DK. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ballademagere træder tydeligt frem på skærmene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ballademagere træder tydeligt frem på skærmene
Ringsted - 08. august 2018 kl. 09:37
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ringsted Festival havde hyret sikkerhedsfirmaet CCTV.DK for at sikre et højt sikkerhedsniveau på festivalen.

arrow Læs også: Festlige hatte og huer skyggede mod solen

Det Brøndby-baserede firma havde medbragt en stor vogn med moderne overvågningsudstyr, som bruges med stor succes på en del af landets musikfestivaler.

- Sikkerheden er vigtig for vores gæster. Mange er gode til at melde ind til os, primært via vores Facebook-side, hvis de oplever noget ulovligt eller hvis de synes, at vi overser nogle ting. Vi tager både ris og ros til os, og forsøger at gøre det endnu bedre. Det vil aldrig kunne blive helt perfekt på en tre dages musikfestival med dette set up med mange frivillige medarbejdere, men vi ønsker at gøre det bedst muligt, siger Ringsted Festivals sikkerhedschef Michael Larsen.

I sikkerhedsvognen sad der udover personale fra Event CCTV også en repræsentant fra det offentlige beredskab og en repræsentant fra Ringsted Festivals sikkerhedsgruppe.

- Det er en super vogn med virkelig velfungerende sikkerhedsudstyr. Det er faktisk bedre, end det udstyr politiet benytter sig af, siger politikommissær John Jensen, der var den koordinerende leder af de offentlige myndigheder, herunder politi og brandvæsen, på Ringsted Festival.

Politiet holder sig som udgangspunkt i baggrunden, men er klar til at træde til i situationer, hvor festivalens egne vagter har brug for assistance.

Hver dag klokken 17 holder politikommissæren et møde med festivalens ledelse og sikkerhedschef for at evaluere den hidtidige indsats og kigge frem mod det kommende døgns udfordringer.

- En af de store udfordringer på årets festival var, at rigtig mange havde medbragt en campingstol, som de kunne hvile sig i undervejs. Udfordringen var, at folk lod stolen stå, når de skulle rundt på pladsen, og det gav nogle uhensigtsmæssige blokeringer af centrale passager på pladsen. Det var vi eksempelvis meget opmærksom på, da de over 5000 tilhørere til Rasmus Bjergs John Mogensen-koncert satte i bevægelse for at komme fra Reaktoren og hen til næste koncert med Boyzone på Anlægsscenen, forklarer Michael Larsen.

Han fortæller videre, at man har delt sikkerheden ind i flere søjler, som man arbejder ud fra. Det drejer sig blandt andet om sikkerhedstjekket ved indgangen til pladsen, det præhospitale beredskab, brandberedskabet og sikkerheden for tilskuerne blandt andet i form af god fremkommelighed på pladsen og en fornuftig adfærd under koncerterne.

Et af de nye fænomener, som sikkerhedsgruppen skulle forholde sig til i år, er en særlig kædedans kaldet »Mosh Pit«, hvor en større gruppe danner en rundkreds under en koncert og så søger mod midten med voldsom fart. Målet er at se, hvem der bliver stående. Det oplevede sikkerhedsgruppen både fredag og lørdag aften i Reaktoren.

Det er en farlig aktivitet, som er forbudt på alle danske festivaler, og noget som Ringsted Festival skrider hårdt ind over for.

- Her var de store skærme i sikkerhedsvognen til stor hjælp, når initiativtagerne til den ulovlige happening skulle udpeges. Dermed kunne festivalens vagter i teltet hurtigt få fat i de skyldige og få klippet deres armbånd. De to initiativtagere til en Mosh Pit fredag aften var ret overraskede over, hvordan vi kunne udpege dem. Så er det jo en fordel, at vi kan vise dem vores skarpe overvågningsbilleder, siger politikommissær John Jensen.

arrow Festivaldirektør er meget tilfreds
06. august 2018 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:50
arrow Billeder: Ringsted Festivals tredje dag
05. august 2018 kl. 00:02 Opdateret: kl. 14:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk