1. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bag om henteordningen af grønt og storskrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bag om henteordningen af grønt og storskrald
Ringsted - 29. marts 2020 kl. 13:55
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dybest set kan resten af borgerne i Ringsted Kommune sende en hilsen og tak til indbyggerne i Jystrup.

Det var nemlig deres flerårige protester imod en haveaffaldsplads i Jystrup, som førte til, at politikerne i stedet valgte en anden løsning.

arrow Læs også: Hækkeklip og gamle sofaer har stadig deres egen henteordning

Ikke alene blev den udvidet til også at gælde storskrald, folk slipper desuden for at skulle bruge tid, brændstofpenge, eget køretøj og (lejet) trailer på selv at fragte skidtet til genbrug.

Nu skal man bare bestille tid og sætte sit skrald ud til vejen - hvis man altså ikke er en af dem, der bor i etageejendom, hvor udlejer eller boligforening ikke har tilmeldt sig.

Affaldplus står for administrationen af ordningen. Det er også vogne fra det fælleskommunale affaldsselskab, der kommer og henter folks affald fra haver, lofter, skure eller pulterrum, når man vil af med det.

Ideen med, at man booker en afhentningstid på nettet, har flere baggrunde. Dels er det nemmere at administrere, og dels er der en miljømæssig gevinst i det.

I andre kommuner med storskraldsordninger skal man bare sætte sine ting ud til vejkanten på bestemte dage. Og så kører vognene rundt på må og få på vejnettet i kommunen og samler op, hvor de finder noget.

Med et bookingsystem kører vognene målrettet efter de adresser, hvor man ved, der er sat affald ud til afhentning.

Det sparer tid, brændstof, og unødig trafik med store vogne på vejene.

Der er vide rammer for, hvad man kan få hentet udover haveaffaldet. Det kan for eksempel være gamle møbler, fjernsyn, store gulvtæpper, hård og blød plast, jern og metal eller brugte tøj, der er for ringe til at kunne hjælpe genbrugsbutikkerne.

Man skal booke tid til afhentning på kommunens hjemmeside under "mit affald".

Hvis det ikke er muligt at booke tid online eller få familie eller nabo til at hjælpe med det, kan man ringe til Affaldplus på telefon 55 75 08 00.

På afhentningsdagen skal skraldet stå klar ude ved skel eller på aftalt opsamlingssted ved boligblokke senest klokken 7.

Når det er gjort, kan man lave noget hyggeligt med den tid, man sparer på ikke selv at skulle køre med det.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk