28. februar 2021
Henrik Kjær får nu fast plads i byrådssalen i de kommende fire år. Foto: Dan Qvitzau
Henrik Kjær får nu fast plads i byrådssalen i de kommende fire år. Foto: Dan Qvitzau
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: At træde frem i forreste række

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At træde frem i forreste række
Ringsted - 22. november 2017 kl. 16:28
Af Anders Petri

Det er det ansigt, der fylder mest i gadebilledet på valgplakaterne. Det er ham eller hende, man tiest møder til valgmødet og det er med al sandsynlighed den person, der er kommer i byrådet, hvis partiet får et mandat.

I politik er spidskandidaten partiets primære ansigt udadtil, og derfor hviler der også et tungt åg på den udvalgtes skuldre.

For Henrik Kjær, Enhedslistens spidskandidat ved det netop overståede kommunalvalg, har været en fornøjelse at få spotlyset rettet mod sig.

- Det har været sjovt. Selvfølgelig har det også været udfordrende og nogle gang også trættende, men det har simpelthen været sjovt, siger Henrik Kjær.

Trods en tilbagegang i antallet af stemmer, får Enhedslisten et ekstra mandat i Ringsted Byråd, da de høster frugterne af deres valgforbund med Radikale Venstre, SF og Alternativet. Både spidskandidat Henrik Kjær og Enhedslistens hidtidige medlem af byrådet, Jan Jakobsen, skal være med i det kommende byråd.

Netop Jan Jakobsen er en af grundende til, at Henrik Kjær trådte frem som spidskandidat. Siden valget i 2013 har Jan Jakobsen siddet alene i byrådet, men det skulle være slut. Derfor blev han nummer to på partiets liste, hvilket gjorde Henrik Kjær til den nye spidskandidat.

Politik har været en del af Henrik Kjærs liv i mange år, så han var - med egne ord - godt forberedt på rollen som Enhedslistens spidskandidat.

- Jeg har helt sikkert kunne bruge den forberedelse, ikke. Fordi det er jo noget med at se, hvordan en kampagne skal skrues sammen, hvor mange plakater, der skal op, hvordan vi kan mobilisere vores medlemmer og den slags. Det har vi planlagt i rigtig god tid, og det er selvfølgelig noget, der hviler i erfaringen, forklarer Henrik Kjær. Erfaringen til trods er det stadig hårdt arbejde at føre en valgkamp, fortæller han.

- Jeg synes selvfølgelig, at der er noget anstrengende i, at der har været mindst et vælgermøde hver dag i de sidste tre uger. Nogle gange har der været op til tre vælgermøder på en dag. Udover uddelinger på gaden, udover plakatopsætning, udover læserbreve og hvad der nu ellers hører med. Så det er et stort arbejde.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk