15. maj 2021
Efter at have lyttet til musikken valgte Annette Frohmé tre navne ud, som, hun er overbevist om, vil berige publikum med levende instrumenter og sang i det private hjem.
gallery icon

Se billedserie

Efter at have lyttet til musikken valgte Annette Frohmé tre navne ud, som, hun er overbevist om, vil berige publikum med levende instrumenter og sang i det private hjem.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Annette jubler - klar til hjemme- koncerter efter corona-aflysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annette jubler - klar til hjemme- koncerter efter corona-aflysning
Opdateret 23. april 2021 kl. 08:10
Ringsted - 22. april 2021 kl. 08:22
Af Ulla Jensen

- Det er nyt for mig, det her. Så jeg er lidt spændt.

Sådan siger Annette Frohmé Andersen, der nu endelig tror på, at hun kan åbne sit hjem for tre intimkoncerter i maj måned.

Ideen fik hun allerede sidste år efter første corona-nedlukning. Det kom i stand via konceptet Low-Fi, der gør det muligt for folk at opleve livemusik på en meningsfuld måde ved at hjælpe musikere, værter og gæster til at finde hinanden og sammen skabe unikke, intime musikoplevelser.

Planen var at afholde den første koncert med Amalie Thørholm Duo den 19. oktober, men nye corona-restriktioner betød, at koncerten måtte aflyses.

Men nu skal det altså være.
Der er planlagt tre koncerter fordelt på forskellige dage i maj.

Musikerne har - efter hun meldt sig som arrangør på Low-Fi - selv henvendt sig til hende med et ønske om at optræde i hjemmet.

Fakta
Glad for musik

Efter at have lyttet til musikken valgte hun tre navne ud, som hun føler sig overbevist om vil berige publikum med levende instrumenter og sang i det private hjem.

Alle tre orkestre har efter hendes opfattelse noget at byde på under en sådan konstellation.

- Jeg selv er glad for klassisk musik, men faktisk kan jeg lide al slags musik, siger hun om sit valg.

Hun er blandt andet ivrig korsanger, og før corona-nedlukningen sang hun i Vigerstedkoret. Det har været udelukket siden jul.

- Jeg savner at synge i koret, og jeg glæder mig til, at det starter op igen, men det bliver sikkert først efter sommerferien, siger hun og tilføjer, at der derfor endnu mere grund til at glæde sig til koncerterne.

Flere koncerter

Annette Frohmé Andersen er ikke helt afklaret vedrørende om koncerterne holdes ude eller inden. Men uanset hvad, kommer artisterne tæt på sit publikum, der ikke når over 20-30 personer i alt. Det understreges, at alle corona-restriktioner naturligvis overholdes.

På grund af corona vil man ikke kunne købe drikkevarer eller lignende, men man er velkommen til selv at medbringe drikkevarer.

Konceptet fungerer på den måde, at man køber billetter på Low-Fi's hjemmeside. Af billetprisen går hovedparten til musikerne. Annette Frohmé Andersen selv får 5 pct til at dække omkostninger, mens Low-Fi også får et beskedent beløb.

Ringsted-borgeren er ifølge egne oplysninger den eneste, der byder på Low-Fi-koncerter i Ringsted Kommune.

Hun har allerede fået omkring 20 henvendelser fra musikere, der ønsker at optræde i de hjemlige omgivelser. Hvis de tre første koncerter går godt, agter Annette Frohmé Andersen at afholde endnu flere intimkoncerter.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk