14. august 2020
Louise Lund har allerede pyntet godt op i sin lejlighed, hvor hun 24. december inviterer alle enlige til voksenjul. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Louise Lund har allerede pyntet godt op i sin lejlighed, hvor hun 24. december inviterer alle enlige til voksenjul. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alenemor inviterer til voksenjul for enlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alenemor inviterer til voksenjul for enlige

Louise Lund er alenemor og skal undvære sin søn juleaften. Derfor har hun arrangeret jul for andre enlige, der måtte undvære deres børn

Ringsted - 23. november 2019 kl. 11:02
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 34-årige Louise Lund betyder julen meget. Hun begyndte allerede at pynte lejligheden i Ringsted i september, og i midten af stuen står et stort plastikjuletræ og troner, som et stille vink om, at tørre grannåle i hvert fald ikke skal sætte en stopper for, at højtiden kan vare helt til påske.

Men selvom indkøbslisten er skrevet, og juleglæden ingen ende har hos Louise Lund, der i dagens anledning selvfølgelig har iklædt sig en sweater med det rødnæsede rensdyr på, så bliver årets jul alligevel anderledes.

Louise Lund skal nemlig undvære sin søn Fillip, som i stedet for at fejre jul med hende, tilbringer aftenen hos faren og farmoren.

- Det er bare så trist at sidde alene, så jeg tænkte, at jeg sagtens kan åbne mine døre, så andre kan opleve min glæde ved julen, siger Louise Lund, der af samme grund af har budt andre enlige på flæskesteg, brunede kartofler og rødkål juleaften.

Svært med andre børn

Lige nu tæller gæstelisten tre juleglade enlige, men der er plads til flere om Louise runde, gavmilde bord.

- Alle enlige er velkomne undtaget børn, for det er alligevel for svært at holde jul med andres børn, når vi nu ikke har samme mulighed. Det bliver en rigtig voksenjul, siger hun og slår fast:

- Jeg kunne sagtens have holdt jul sammen med byens andre enlige i Kulturhuset, men helt egoistisk kan jeg ikke holde ud at se andre børn være glade, når jeg ikke er sammen med Fillip.

Eget valg at undvære søn

Det er egentlig hendes eget valg. For Louise Lunds ekskæreste kan efter sigende ikke døje julen, men hun insisterede alligevel på, at sønnen skulle af sted.

- Jeg har sådan set selv sendt mit barn væk. Det gjorde jeg, fordi jeg ved, hvor meget det betyder for min søns farmor, men jeg er ikke sikker på, jeg vil gøre det samme næste gang, siger hun og uddyber:

- Julen interesserer simpelthen ikke min ekskæreste, så det er måske godt det samme. Her begyndte vi jo allerede i september at se julekalender, griner hun og tilføjer med henvisning til The Julekalenders velkendte juletante:

- Man kan vel nærmest kalde mig byens Gertrud Sand.

Jeg keder mig

Louise Lund er kronisk smertepatient og er derfor på ressourceydelse. At gå en almindelig tur på ti minutter, svarer til et halvt maraton for hende, og dagene går skiftevis med at sove og være vågen.

- Mildt sagt keder jeg mig, så jeg gør ofte mere, end jeg egentlig kan. Men jeg synes, det er hyggeligt at arrangere og invitere mennesker indenfor, siger hun og slutter så på en tanke:

- Hvis man ikke har så mange penge, må man have et stort hjerte.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk