17. januar 2018
Siden april måned har ældre borgere på kommunens plejehjem fået et ugentligt »klip« på 45 minutter med en plejer. Jytte Gunild Larsen, der bor på plejecenter Solbakken, bruger sit klip til at få hjælp til at nedfælde sin livsfortælling.  Foto: Jens Wollesen
Siden april måned har ældre borgere på kommunens plejehjem fået et ugentligt »klip« på 45 minutter med en plejer. Jytte Gunild Larsen, der bor på plejecenter Solbakken, bruger sit klip til at få hjælp til at nedfælde sin livsfortælling. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre får ugentligt klip på tre kvarters en-til-en kontakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre får ugentligt klip på tre kvarters en-til-en kontakt
Opdateret 11. oktober 2017 kl. 15:01
Ringsted - 11. oktober 2017 kl. 14:54
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En tur til optikeren, lidt hjælp til at skifte en urrem eller en samtale over eftermiddagskaffen med tid til fordybelse. Det er meget forskelligt, hvad de ældre borgere på plejehjemmet Solbakken efterspørger, når de skal bruge deres ugentlige »klip« med Doreen Holmqvist.

arrow Læs også: Skoleveninder mødtes efter 57 år

Siden april har de ældre borgere på kommunens plejehjem nemlig haft krav på 45 minutter om ugen med en plejer, hvor de kan få indfriet forskellige behov, der ligger ud over den almindelige pleje. Ordningen, der går under navnet klippekortsystemet, er finansieret af den statslige pulje til ekstra hjælp til beboere på plejecentre med et årligt beløb på 2.270.000 kroner i 2017 og 2018. Det fremgår af byrådsmødet fra begyndelsen af juni.

Og på plejehjemmet Solbakken, har beboerne været meget glade for den nye ordning, forklarer Doreen Holmqvist, der har været ansat til at indløse borgernes »klip« siden august måned.

- Mange af borgerne har travle børn, som måske ikke så ofte kommer på besøg, og plejerne har ikke altid meget tid til overs, efter de har stået for de daglige opgaver med madlavning og personlig hygiejne. Derfor er vores beboere utroligt glade for denne her ordning, hvor de for eksempel får mulighed for at komme en tur ned i byen, hvis de sidder i kørestol, eller hvor de kan få noget mere en-til-en kontakt, forklarer Doreen Holmqvist, der tidligere har været ansat som pædagog i en institution, hvor hun havde opsyn med mange børn på en gang, og hvor tiden til den enkelte ofte var knap.

- Det her er noget af det bedste arbejde, jeg har haft. Det er utroligt tilfredsstillende at have denne her en-til-en kontakt, som der mange gange ikke er tid til andre steder. Det her er en drøm, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk