22. oktober 2019
Johnny Klærke og Mai Tuk Trucker har gentagne gange stillet til DM for politihunde, hvor de har repræsenteret Ringsted PH. Privatfoto
Johnny Klærke og Mai Tuk Trucker har gentagne gange stillet til DM for politihunde, hvor de har repræsenteret Ringsted PH. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets politihund er fra Ringsted Politihundeforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets politihund er fra Ringsted Politihundeforening
Opdateret 16. november 2018 kl. 11:18
Ringsted - 16. november 2018 kl. 06:39
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tjenestehundefører Johnny Klærke og hans hund Mai Tuk Trucker blev hædret ved Dansk Kennel Klubs store arrangement i Herning.

arrow Læs også: 5-årig kan kalde sig europamester

Mai Tuk Trucker blev valgt til årets politihund 2018. Den er valgt til titlen på grund af sit arbejde i tjeneste, men Johnny Klærke bruger ligeledes en del af sin fritid i Politihundeforeningen, hvor politihundeprogrammet bruges i konkurrence øjemed.

- Det er da en anerkendelse af det arbejde, man går og laver, og al den tid, man er væk fra familien. Det er en stående joke hjemme hos os, at når telefonen ringer skal far på arbejde, fortæller en glad og stolt Johnny Klærke.

Trucker er patruljehund i Midt- og Vestsjællands Politi, hvor han flere gange i sin karriere har udmærket sig. Da den var godt halvandet år bestod han godkendelsesprøven for patruljehunde, og otte dage senere gik han sit første rigtige spor efter en gerningsmand, der nåede 1000 meter væk inden anholdelsen.

I 2016 bestod Trucker gruppe 1 mønstringen, hvilket betød, at han kunne deltage i de sværeste og mest krævende politiopgaver.

Trucker har gennem sin karriere været med på over 100 opgaver af meget varierende karakter. Han har således været med til alt fra eftersøgning af levende og døde personer til tyverier og røverier.

En nat deltog Trucker i en opgave, hvor en kvinde var blevet overfaldet, udsat for vold, røveri og voldtægt. Sammen med andre politifolk blev der sendt en hundevogn til stedet. Ankommet til stedet blev Trucker sat til at søge i området. På en flisegang fandt han blodpletter og senere små blodpletter i et bænkeområde belagt med perlesten, hvor der sås tydelige skrabemærker. Trucker markerede for fært på bænken, fandt et brillestel med blodindsmurt brilleglas, et par dametrusser og et par herreboxershorts.

Der blev fundet mange andre genstande i området og ud fra disse fund, kunne politihundeførerne tegne et billede af hændelsesforløbet. Det billede blev brugt i den videre efterforskning i forhold til kvindens forklaring og de to gerningsmænd, hvis DNA blev fundet på de forskellige genstande, som var fundet på stedet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk