23. juni 2021
Det var de danske rockveteraner Dizzy Mizz Lizzy, som fik æren af at spille den første koncert i Ringsted Kongrescenter oven på en næsten fem måneder lang nedlukning på grund af coronavirus-restriktionerne. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Det var de danske rockveteraner Dizzy Mizz Lizzy, som fik æren af at spille den første koncert i Ringsted Kongrescenter oven på en næsten fem måneder lang nedlukning på grund af coronavirus-restriktionerne. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets første koncert gik godt: Rock'n'roll og retningslinjer i sjælden forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Årets første koncert gik godt: Rock'n'roll og retningslinjer i sjælden forening
Ringsted - 07. maj 2021 kl. 13:29
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Kan rock'n'roll og fadøl virkelig rime på retningslinjer og håndsprit?

Det var det store spørgsmål, der vajede i luften, før Ringsted Kongrescenter torsdag slog dørene op for sæsonen med en næsten udsolgt rockkoncert med Dizzy Miss Lizzy. Dagen derpå har Marius Byriel, leder af spillestedet, næsten glemt sin egen bekymring.

- Vi havde selvfølgelig bekymringer, om hvordan publikum ville efterleve spillereglerne, men det gik forbløffende godt. Folk kom i god tid, holdt afstand til hinanden og Dizzy Miss Lizzy fyrede den af efter forskrifterne, siger Marius Byriel om sæsonstartskuddet, som 450 havde købt billet til - omkring halvdelen af kapaciteten i Store Sal på 900 gæster.

Siddende rockugler

Publikum skulle dog alle blive siddende, når de først havde sat sig på deres pladser.

- Et rockpublikum har jo lidt svært ved at forholde sig siddende til Dizzy, men jeg tror faktisk, den største udfordring var, at de ikke kunne gå i baren under koncerten, siger

Marius Byriel og henviser til arealkravene på fire kvadratmeter pr. stående og gående gæst.

- Vi har kun 300 kvadratmeter at gøre godt med i foyeren, og hvis alle skulle ud at købe øl, skulle vi op på 1800.

Et halveret publikumstal uden barbetjening gav dog ikke mindre arbejde til medarbejderne. I alt fire medarbejdere var udelukkende sat til at tjekke coronapas samt ID og holde øje med, om gæsterne overholdt retningslinjerne om afstand og mundbind i foyerområdet.

- Da de kom igennem den ydre ring, skulle de billetteres og så gå ind i foyeren og baren. Her er vi udfordret af, at der maksimalt må være 60 gæster på samme tid. Så det er virkelig et koordineringsarbejde at få det hele til at glide, som det gjorde i går aftes, siger Marius Byriel.

Kan altid spore smitte

Hvis der skulle vise sig smittetilfælde, der kan spores tilbage til koncerten og andre kommende arrangementer, glæder Marius Byriel sig også over, at de lynhurtigt kan finde plads og person.

- Vi ved jo, hvor personen sad og kan på den måde sende en besked ud til alle gæster med konkret information, siger han.

Marius Byriel og hans medarbejdere havde en bekymring om, hvorvidt der ville møde gæster op uden fornøden dokumentation - det være sig f.eks. en lægeerklæring i tilfælde af fritagelse for retningslinjerne.

- Vi håbede, at der ikke ville møde folk op, der meldte, de var fritaget uden at kunne dokumentere det. Ud fra sikkerheds- og tryghedshensyn havde vi lagt den konsekvente med ingen adgang uden dokumentation, men der var altså kun én enkelt, siger Marius Byriel og tilføjer:

- Og vedkommende havde heldigvis papirerne i orden.

Godt at prøve det af

På mandag lægger Hella Joof vejen forbi Ringsted Kongrescenter til to næsten udsolgte foredrag. Marius Byriel glæder sig over, at gårsdagens rockkoncert gik så godt, for nu er han mere fortrøstningsfuld.

- Det er da rigtigt dejligt, at vi fik prøvet det hele af.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk