20. april 2019
De små pattegrise kan søge hen under varmelampen, når de ikke dier. Foto: Ulla Jensen
gallery icon

Se billedserie

De små pattegrise kan søge hen under varmelampen, når de ikke dier. Foto: Ulla Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 850 tog til Åbent Landbrug på Ørslevgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

850 tog til Åbent Landbrug på Ørslevgård
Opdateret 16. september 2018 kl. 20:01
Ringsted - 16. september 2018 kl. 19:39
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Masser af børn og voksne tog til Ørslevgård udenfor Ringsted, da der søndag var Åbent Landbrug. Her kunne de få et indblik i livet i et moderne landbrug. Tina og Kaj Rasmussen tog selv imod gæsterne, der myldrede ind fra klokken 10 søndag formiddag.

- Det gik fantastisk. Vi nåede op på 850 besøgende, og der var en positiv stemning hele vejen igennem. Der var flest fra starten, men det vidste vi godt. Mange blev tre-fire timer. Der var blandt andet nogle, der egentlig skulle have været i BonBon-Land, men de blev hos os hele dagen i stedet, siger Kaj Rasmussen, da sidste gæst er gået.

De besøgende kunne opleve mange aktiviteter. Men det helt store trækplaster var besøget i grisestaldene, hvor både drægtige søer, og deres nyfødte unger kunne opleves. Det krævede dog store forberedelser for de besøgende, der skulle vaske hænderne grundigt, lægge mobilerne i lukkede plastikposer, iklæde sig heldragter og trække plastbeskyttelse ud over fodtøjet, før de blev lukket ind. Indenfor blev der flittigt spurgt ind til grisenes forhold.

- Jeg synes, det er utroligt, at de små grise allerede kan gå, når de er fire uger, når vi mennesker er over et år om at lære det, konstaterede en lille dreng.

- Men de kan faktisk gå allerede lige efter de er kommet ud af soen. De rejser sig og går efter patterne med det samme, forklarede rundviseren.

Ørslevgård har 600 søer og driver 500 hektar jord. Tina og Kaj Rasmussen har også en anden gård, der producerer 14.000 slagtesvin om året. Derudover sælger de 6000 grise, der fedes op hos andre landmænd.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk