13. april 2021
Der bliver kørt alt for stærkt på Bøllingsvej, hvor blandt andet elever til Sct. Joseph Skole færdes dagligt.
gallery icon

Se billedserie

Der bliver kørt alt for stærkt på Bøllingsvej, hvor blandt andet elever til Sct. Joseph Skole færdes dagligt.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 6 ud af 10 bilister kører for stærkt på fartdæmpet skolevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

6 ud af 10 bilister kører for stærkt på fartdæmpet skolevej
Ringsted - 24. februar 2021 kl. 09:58
Af Ulla Jensen

En af Ringsteds mest benyttede skoleveje, Bøllingsvej, er i dag fyldt med indsnævringer, som egentlig er til for at gøre vejen mere sikker for cyklister og gående. Tre styks er der på vejen.

Derudover er der både vejtræer, fodgængerovergang og bump et enkelt sted.

Det er bare ikke nok. Der køres alligevel for stærkt på vejen. Det viser en trafikmåling fra 2019.

Ifølge trafikmålingen kører der cirka 1600 biler hver dag på Bøllingsvej, og de fleste kører hurtigere, end de må.

58 procent af de målte bilister kørte mere end de tilladte 30 km/t på vejen, mens 85 procent af trafikanterne kører 39,8 km/t eller derunder. Gennemsnitshastigheden er 31,2 km/t.

Derfor er Bøllingsvej også på Ringsted Kommunes Trafiksikkerhedsplan med et ønske om at gøre de fartdæmpende tiltag mere effektive. Projektet er bare ikke blandt de prioriterede.

Administrationen foreslår nu, at kommunen fremskynder trafikprojektet på Bøllingsvej, fordi der i 2021 skal udføres kloakarbejde samme sted. Det vil både blive billigere og give færre gener for borgerne.

Virker dårligt
Vejindsnævringer er ifølge den kommunale administration en foranstaltning, der hører en anden tid til - blandt andet fordi de ikke er så effektive.

Indsnævringerne kan for eksempel få trafikanter, som skal holde tilbage, til at sætte hastigheden op for ikke at have genen ved at skulle vente på en modkørende.

Derudover virker de kun, når der er tilstrækkelig trafikmængde. Hvis der ingen modkørende trafik er, kan man køre lige igennem med uændret hastighed. Til gengæld giver de ikke så meget støj, når de forceres, som bump vil gøre

Det foreslås i stedet, at man fjerner indsnævringerne og erstatter dem med "nutidsrigtige" bump eller hævede flader - måske endda på nye steder i forhold til de gamle indsnævringer.

Vejtræer truet
Et anlægsoverslag viser, at hele manøvren kan udføres for omkring 800.000 kroner, hvis man samarbejder med Ringsted Forsyning, der står for kloakarbejdet.

I samme ombæring vil man se, om fodgængerovergangen kan få et løft.

En ekstra pris for ændringerne er imidlertid, at Bøllingsvej kan komme til at miste sine vejtræer.

»Det skal også bemærkes, at selvom administrationen vil stræbe efter at genetablere vejtræerne, kan forholdene betyde, at de ikke kan bevares«, hedder det i et oplæg fra politikerne i Klima- og Miljøudvalget. Udvalget skal drøfte spørgsmålet på et møde på torsdag.

Hvis projektet skal nå at blive gennemført, kan det ikke, som man plejer, nå forbi Trafiksikkerhedsrådet.

Ringsted Forsyning forventes at sætte kloakarbejdet i gang i løbet af foråret og afslutte det med udgangen af fjerde kvartal af 2021.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk