18. maj 2021
Retssagen har forløbet over tre dage ved Retten i Næstved. Foto: Arkivfoto
Retssagen har forløbet over tre dage ved Retten i Næstved. Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50-årig mand fundet skyldig i vold og voldtægt mod to kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50-årig mand fundet skyldig i vold og voldtægt mod to kvinder
Opdateret 11. april 2019 kl. 13:48
Ringsted - 11. april 2019 kl. 11:39
Af Hans-Henrik Lærke

Da der i denne artikel er tale om et meget uheldigt navnesammenfald, vil vi her gøre opmærksom på, at den dømte ikke er identisk med vinduespudser René Pedersen, Aktivvinduespolering, Ringsted.

Et enigt nævningeting har torsdag formiddag ved retten i Næstved fundet den 50-årige René Pedersen fra Ringsted skyldig i en voldtægt, et forsøg på voldtægt og vold begået mod en 33-årig kvinde i september 2018. Voldtægten og voldtægtsforsøget blev begået under et ophold på et hotel i Korsør. Volden blev begået mod kvinden i hendes hjem i Ringsted.

arrow Læs også: Idrætsforening i chok: Træner dømt for voldtægt

Han er tillige fundet skyldig i fire gange i perioden 10. juni 2018 til 2. september 2018 at have voldtaget en 27-årig kvinde i hendes hjem i St. Heddinge samt fundet skyldig i at begå vold mod og fremsætte trusler og vidnetrusler over for kvinden, herunder i et tilfælde ved anvendelse af kniv.

Ved vurderingen af skyldsspørgsmålet har retten navnlig lagt vægt på kvindernes troværdige forklaringer, der understøttes af de øvrige forklaringer i sagen samt af en række tekstbeskeder, der er udvekslet mellem tiltalte og de to kvinder.

Under afhøringen af den 50-årige i sidste uge, kaldte han anklagerne mod ham en »vendettasag«. De to kvinder kunne ikke få ham, men til gengæld få ham ned med nakken.

Ved vurderingen af troværdigheden af kvindernes forklaringer har det indgået med betydelig vægt, at de to kvinder, der ikke kender hinanden eller har været i indbyrdes kontakt, begge uafhængigt af hinanden har afgivet forklaringer om, at tiltalte har udøvet vold og tiltvunget sig samleje med dem, og at forklaringerne om tiltaltes adfærd i forbindelse hermed har væsentlige lighedspunkter.

Manden, der ikke har været frihedsberøvet under sagen, havde alene erkendt besiddelse af dopingmidler.

Under en ransagning af mandens hjem i Ringsted fandt politiet kanonslag, ammunition og dopingmidler. Manden er fundet skyldig i besiddelse af disse.

René Pedersen blev idømt syv års fængsel og er nu varetægtsfængslet. Ifølge hans forsvarer vil sagen blive anket til frifindelse i landsretten.

arrow 50-årig: Ingen voldtægt på Comwell
08. april 2019 kl. 08:08 Opdateret: kl. 10:11
arrow Voldtægtsanklaget føler sig snigløbet af tidligere kærester
06. april 2019 kl. 05:51 Opdateret: kl. 22:40
arrow Mand tiltalt for voldtægter i Store Heddinge
03. april 2019 kl. 05:45 Opdateret: kl. 15:20
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk