19. juni 2019
Marga Jørgensen  er her flankeret af Preben Petersen (tv) og Erik Lennett. De tre vægtløftere har været med i mange år og vundet godt med hæder til RIF Vægtløftning. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Marga Jørgensen er her flankeret af Preben Petersen (tv) og Erik Lennett. De tre vægtløftere har været med i mange år og vundet godt med hæder til RIF Vægtløftning. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 år med vægte og medaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år med vægte og medaljer
Ringsted - 05. november 2018 kl. 14:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For et halv århundrede siden - 16. oktober 1968 - så RIFs Vægtløftnings afdeling dagens lys. Dengang under navnet AK Skjold, men det blev ændret til RIF Vægtløftning. Klubben fik træningslokale i kælderen under Ringsted Hallens omklædningsrum, hvor de stadig holder til.

- Vi har inviteret gamle venner og bekendte af klubben til at fejre jubilæet med os, siger Marga Jørgensen, der er formand i klubben og europamester og verdensmester.

Hun er langt fra klubbens eneste guldmedaljevinder. RIF Vægtløftning kan prale af at være en af de mest vindene foreninger i Ringsted. Igennem årene er det blevet til mange danske mesterskaber og kredsmesterskaber både for ungdom, junior og senior samt masters.

- Når vi stiller op til stævner, er der mange danske mestre blandt os, siger Marga Jørgensen, der selv træner to-tre gange i ugen og tilbringer to-tre timer ad gangen i klubben.

Anstrengelserne har givet hende 40 VM og EM medaljer, hendes mand Preben Petersen har to VM-medaljer på samvittigheden og Erik Lennett har også løftet sig til sølvtøj i gennem tiden. Senest en bronze, da World Masters Games blev holdt i New Zealand sidste år.

- Det er et kæmpe stævne, som målt på deltagere er verdens største sportsarrangement. Antallet overgår OL med cirka dobbelt så mange, fortæller Marga Jørgensen.

Hun fortæller, at man gerne må være medlem uden at være mester - det kan bliver efterfølgende.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk