25. oktober 2020
Allerede ude i stalden på Karuplund lærte Stinna Tange Kaastrup fra sig. Hun ses fra venstre sammen med Amanda Knudsens mor, Amanda selv, træner Rikke Karup og Odin.
gallery icon

Se billedserie

Allerede ude i stalden på Karuplund lærte Stinna Tange Kaastrup fra sig. Hun ses fra venstre sammen med Amanda Knudsens mor, Amanda selv, træner Rikke Karup og Odin.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig fik enetime med sit store idol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig fik enetime med sit store idol

En dag står Amanda Knudsen på medaljeskamlen til OL i dressur for pararyttere. Det er målet. Nu er hun hjulpet på vej af en sand mester, Stinna Tange Kaastrup.

Opdateret 27. september 2020 kl. 17:25
Ringsted - 27. september 2020 kl. 17:07
Af Anne Wandahl

September er virkelig, virkelig, virkelig langt væk, når man har fødselsdag i juni og skulle have haft et møde med sit kæmpeidol i fødselsdagsgave.

arrow Læs også: En luksusdag med sin store ridehelt blev et fællesskab på flere måder

Men torsdag lykkedes det. 16-årige Amanda Knudsen fra Kværkeby ved Ringsted og hendes hest Odin tog den ene volte efter den anden i ridehallen hos Rikke Karup på Karuplund Ridecenter i Jystrup.

Imens lød kaskader af gode tricks og tips til samarbejdet mellem Amanda og Odin fra hendes helt i hestesporten, pararytteren Stinna Tange Kaastrup.

- Super godt, Amanda. Flot klaret. Og nu holder du, så han løfter maven. Når du kommer forbi din mor dernede i hjørnet, skal du lige styre ham, for der er hyggeligt, lød det blandt meget andet fra verdensmesteren i dressur - og OL-bronzevinderen - og EM-sølvvinderen og en masse andre medaljevinder Stinna Tange Kaastrup.

En tumor i ryggen

Amanda Knudsen smilede og strålede i hovedet og nød den luksus at have enetime med sit idol.

Stinna Tange Kaastrup trænede Amanda Knudsen kørende i sin særlige kørestol. Hun er født uden ben.

Amanda Knudsen har begge sine ben, men da hun var lille opdagede hendes forældre, at der var noget galt, forklarer mor, Mette Hansen.

- Amanda begyndte at gå, men pludselig stoppede hun. Da hun var halvandet år, blev hun skannet på hospitalet. De opdagede, hun har en tumor i rygmarven. Hun blev opereret dagen efter, siger Mette Hansen.

Tumoren sidder sådan, at den ikke kan opereres.

- Den er godartet. Det er ikke kræft, men man behandler den alligevel med kemo og stråler for at undgå, at den vokser. Tumoren står stille nu, men Amanda skal skannes hvert halve år for at holde øje med det, forklarer Mette Hansen.

Tumoren påvirker Amandas ben, så hun har nedsat kraft og bruger støtteskinner. Da hun var tre år, blev forældrene anbefalet at lade hende prøve handicapridning, fordi det styrker muskelgrupper blandt andet i ryggen.

Stinna Tange Kaastrup har samme historie. Hun begyndte også at gå til ridning som barn, så da hun blev spurgt af organisationen Kids Aid, om hun ville opfylde Amandas ønske om en dag med sit idol, sagde hun straks ja,

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk