8. august 2020
400 elever, lærere og forældre fra Sct. Joseph Skolen i Dagmargade deltager i år i Stafet For Livet. Her ses de i færd med at sætte deres deltagertelt op.
gallery icon

Se billedserie

400 elever, lærere og forældre fra Sct. Joseph Skolen i Dagmargade deltager i år i Stafet For Livet. Her ses de i færd med at sætte deres deltagertelt op.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1500 deltagere er klar til Stafet For Livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1500 deltagere er klar til Stafet For Livet

31 hold, 47 fightere, 94 frivillige og mere end 1500 deltagere er klar til, at det lørdag går løs med Stafet For Livet, der afholdes i Ringsted for fjerde gang.

Ringsted - 23. august 2019 kl. 12:20
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mere end 1500 deltagere stiller til start, når Stafet For Livet lørdag formiddag skydes i gang for fjerde gang i Ringsted. I 24 timer skal de mange deltagere gå og løbe ruten i Lystanlægget i Ringsted Centrum i den gode sags tjeneste. Stafetten har til formål at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse.

- Sidste år havde vi 1100 deltagere, så 1500 er rigtigt flot. Vi er meget glade for den opbakning, som vi oplever, siger formand for Stafet For Livet Ringsted, Ann-Birgit Gundager Nonboe, da DAGBLADET møder hende fredag formiddag i Lystanlægget, hvor forberedelserne til lørdagens arrangement er i fuld gang.

94 frivillige giver i år en hånd med til alt fra teltopsætning til madlavning.

31 hold er tilmeldt, og det største kommer den nærliggende Sct. Joseph Skole, der stiller med omkring 400 elever, lærere og forældre.

Tema om pårørende

Igen i år er der et tætpakket program til Stafet For Livet, som byder på både musik, børneunderholdning og banko. Som noget nyt i år har Stafet For Livet et tema om pårørende til kræftramte, som blandt andet udmønter sig i et telt, der er dedikeret til samtale mellem pårørende.

- Det er rigtigt hårdt at være pårørende til én, der har kræft, og det er et emne, der kan være svært at snakke om. Det er vigtigt ikke at føle sig alene, og derfor vil vi gerne facilitere de her samtaler på kryds og tværs, siger Ann-Birgit Gundager Nonboe om årets tema.

Brevduer erstatter balloner

Startskuddet til Stafet for Livet går lørdag klokken 11.00, hvor det hele indledes med en fighterrunde, hvor tidligere og nuværende kræft-patienter går første runde. Normalt markeres dette med opsendelse af gule balloner, men af miljøhensyn bliver det i år brevduer fra Ringsted Brevduer, der flyver til vejrs og indvier ceremonien. Lørdag aften vil der ligeledes være en lysceremoni, hvor de, der har mistet livet til kræft, mindes.

I løbet af fredagen kommer de første deltagere og sætter telte op, og holdene er som regel kreative.

- Der er nogle, der strikker karklude og sælger, og andre, der laver forskellige konkurrencer for at samle ind. Det er rigtigt sjovt at gå på besøg i de forskellige telte. Vi kommer også til at holde en auktion, hvor folk har doneret kunst og keramik, siger Ann-Birgit Gundager Nonboe.

Der er mulighed for at melde sin deltagelse i årets Stafet For Livet helt op til startskuddet. Alle drop-in deltagere vil således blive placeret på et eksisterende hold.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk